Politiebond ACP

24 september 2009

Kom naar de beurs Veilige Publieke Taak

Houd jij je vanuit je werk bezig met (het terugdringen van) agressie en geweld in de publieke sector? Dan is de VPT beurs wellicht iets voor jou.

De VPT-beurs is op 8 oktober in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Toegang is gratis.

"Agressie tegen dienstverleners komt vaak voor en is een serieuze zaak", aldus de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Daarom zijn veel werkgevers actief bezig om met verschillende maatregelen de hoeveelheid agressie en geweld in hun organisatie te verminderen.

Op 8 oktober 2009 wordt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de tweede VPT-Beurs (Veilige Publieke Taak) georganiseerd in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Ook deze beurs staat in het teken van kennis en informatie uitwisselen, het presenteren van praktijkvoorbeelden en het delen van persoonlijke ervaringen. De VPT-Beurs is bedoeld voor iedereen die zich binnen een organisatie met een publieke taak bezig houdt met de aanpak van agressie en geweld tegen de medewerkers.

Op de VPT-Beurs presenteren verschillende organisaties hun aanpak tegen agressie en geweld tegen hun medewerkers. Enkele organisaties die aanwezig zijn:


- ACP

- Abvakabo FNV

- AenO Fonds Gemeenten

- Ambulancezorg

- AZZR

- CAOP/Veilige Zorg

- De Arbeidsinspectie

- Divosa Schadefonds

- Gemeente Heerlen

- GVB Amsterdam

- InternetSpiegel

- Medisch Centrum Alkmaar

- Merwedelingelijn/Arriva

- Ministerie van Justitie

- Nederlands Jeugdinstituut

- NS

- Openbaar Ministerie

- Politie

- RET Rotterdam

- Slachtofferhulp Nederland en Geweldsmisdrijven
- Stichting De Hoop

- Stichting M.

- UWV

- het werkbedrijf

- Witte Kruis Holding

Het is in ons aller belang om agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak te voorkomen en terug te dringen. De praktijkvoorbeelden en de verschillende maatregelen tegen agressie en geweld die tijdens de VPT-Beurs worden gepresenteerd kunnen je wellicht op ideeën brengen.

Ook wordt op 8 oktober 2009 voor de eerste keer de Veilige Publieke Taak AWARD uitgereikt aan de organisatie met de meest succesvolle aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak.

Iedereen die zich vanuit zijn of haar werk bezighoudt met (het terugdringen van) geweld en agressie in de publieke sector, is van harte uitgenodigd op de VPT-Beurs op 8 oktober 2009 van 10.00 - 17.00 uur in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Inloop is vrij tot 16.00 uur, er zijn geen kosten aan de beurs verbonden.


---