Universiteit Nyenrode


* Nyenrode in Sp!ts

Persbericht

Bestuurders pensioenfondsen volgen compacte update op Nyenrode

Breukelen, 17 september 2009; Nyenrode Business Universiteit en de PensioenCooperatie hebben een compact programma ontwikkeld om bestuurders van pensioenfondsen te ondersteunen in het onderhouden van hun kennis en kunde. Het compacte programma is ontwikkeld op verzoek van de branche, en na evaluatie van het reeds draaiende Executive Pensions Program dat 10 maanden beslaat om af te ronden.

Het compacte programma behandelt in enkele dagdelen actuele thema's en structureel belangrijke thema's voor bestuurders in de pensioenbranche, risicomanagement, pension governance en de pensioensector in turbulente tijden. Het bestuurdersprogramma is niet alleen hoogwaardig academisch, maar tegelijkertijd hands on en zeer praktisch.

De eerste groep, die op 8 oktober zal starten, bestaat uit 20 bestuurders van verschillende pensioenfondsen. Door de diversiteit van de groep en de flexibele opzet van het programma is het mogelijk om in te spelen op de actualiteit en wordt het delen van gezamenlijke kennis, ervaringen en dilemma's gestimuleerd.

In november 2007 startten Nyenrode en de PensioenCooperatie voor het eerst het Executive Pensions Program. Het programma is speciaal bedoeld voor senior management en bestuursleden van pensioenfondsen. De pensioensector werd en wordt nog steeds geconfronteerd met vele nieuwe uitdagingen, ingegeven door internationale regelgeving, ontwikkelingen in wettelijke- en toezichthoudende kaders en door gewijzigde maatschappelijke opvattingen. Al deze ontwikkelingen vereisen een verdere professionalisering van de pensioensector. Met het Executive Pensions Program en het compacte bestuursprogramma draagt Nyenrode bij aan deze professionalisering.


---

Noot voor de redactie,