Stop verspilling: isoleer uw appartement

25/09/2009 15:06

VvE Belang

De meeste huizen van vijftien jaar en ouder zijn energieslurpers. Veel energie verdwijnt ongebruikt via ramen, muren en daken. Daardoor gaan dag in dag uit ongemerkt veel euro's verloren. Isoleren is de beste remedie. Daardoor krijgt u lagere verwarmingskosten en een comfortabeler woning. Tegelijk vermindert u de uitstoot van het broeikasgas CO2 en spaart u het milieu. Het ministerie van VROM heeft tijdelijk aantrekkelijke subsidies voor woningeigenaren die hun huis willen isoleren.

VvE Belang, Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren trekt door het land om appartementseigenaren te informeren over hoeveel u beter wordt van isolatie en andere besparingsmaatregelen zoals zuinige verwarmingsketels. Tijdens die informatiebijeenkomsten krijgt u aan de hand van een 'voorbeeld appartementengebouw' te zien welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen, hoeveel subsidie u daarbij krijgt en hoe snel u de investeringen in energiebesparing kunt terugverdienen. Investeringen in energiebesparing leveren altijd winst op.

Eigenaar-bewoners van koopflats mogen niet zo maar op eigen houtje laten isoleren. De gevel, de vloer en het dak zijn namelijk van alle eigenaar-bewoners gezamenlijk. Ze moeten dus samen isoleren. Dat maakt het minder gemakkelijk dan het isoleren van een eengezinswoning. Helaas houden de subsidieregels van het ministerie van VROM geen rekening met de problemen die verenigingen van eigenaren hebben. Eigenaren van koopflats hebben recht op dezelfde subsidies als eigenaren van eengezinswoningen. Maar de procedures zijn onnodig lastig. Tijdens de informatiebijeenkomsten wijst VvE Belang u de weg aan de hand van een 10-stappenplan. U krijgt inzicht in hoe u als eigenaar van een koopappartement kunt profiteren van de subsidieregelingen.

De bijeenkomsten van VvE Belang zijn gratis toegankelijk. Binnenkort is er een bij u in de buurt: op donderdag 8 oktober in het RAI Congrescentrum in Amsterdam. Er is dan een bijeenkomst 's middags van 14.00 uur tot 16.30 uur en 's avonds van 19.30 tot 22.00 uur. U kunt zich aanmelden op www.vvebelang.nl. Op deze website vindt u meer informatie over energiebesparing en over andere onderwerpen die van belang zijn voor eigenaren van koopappartementen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl