UWV WERKbedrijf presenteert modeprofessionals

29/09/2009 14:04

UWV

UWV WERKBedrijf helpt huidige en toekomstige professionals in de modebranche aan het werk. Op de modebeurs 'Work in Fashion', dat op donderdag 8 oktober plaatsvindt, kunnen werkzoekenden een 'elevator pitch' bij de stand van het WERKbedrijf laten maken. In samenwerking met Het Praktijkbureau krijgen kandidaten de mogelijkheid om een drie minuten durende presentatie van zichzelf op video te laten zetten, bestemd voor werkgevers.

Door middel van de 'elevator pitch' slaat het UWV Cultuurteam een nieuwe weg in om werkzoekenden aan het werk te helpen. De werkzoekenden kunnen op de modebeurs rechtstreeks laten zien wat ze waard zijn, niet vanaf hun computer thuis, maar tussen collega's en toekomstige werkgevers.

Naast de videopresentaties verstrekt het WERKbedrijf aan werkgevers op de modebeurs informatie over zaken als loonkostensubsidie, premiekorting en proefplaatsingen van werkzoekenden. In totaal zullen er ongeveer vijftig bedrijven deelnemen aan de vakbeurs, zoals Tommy Hilfiger, Zara, Bershka, DiDi, Esprit en Mexx.

'Work in Fashion' richt zich naast ontwerpers ook op stylisten, inkopers, shop managers en verkopers. Er zijn lezingen, trainingen, sprekers als Jan Taminiau en 'speed intakes'. De vakbeurs voor modeprofessionals biedt de bezoekers volop kansen om zich te oriënteren, te netwerken en te solliciteren.

Aanmelden

Het mode-event, dat van 12 tot 21 uur duurt, is gratis nadat u zich via FashionUnited.nl/event heeft geregistreerd. Daar kunt u ook het programma van de dag inzien. De beurs vindt plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam, gelegen pal naast de ringweg A10 en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (station Lelylaan ligt op 400 meter lopen).