Gevolgen van de nieuwe Wet Schenk- en erfbelasting

30/09/2009 14:17

BDO CampsObers Holding BV

Uitnodiging congres BDO en Universiteit van Tilburg:

'Gevolgen van de nieuwe Wet Schenk- en erfbelasting'

Staatssecretaris De Jager vindt dat onze oudste fiscale heffingswet, de Successiewet 1956, dringend aan verandering toe is. Dit heeft onlangs geleid tot het wetsvoorstel voor de opvolger: de Wet Schenk- en erfbelasting.

Omdat de geplande wijzigingen aanzienlijk zijn, organiseert het BDO Private Wealth Tax Fund een congres waarbij de gevolgen van de nieuwe Wet Schenk- en erfbelasting - met name voor ondernemers - onder de loep worden genomen.

Op donderdag 8 oktober 2009 staan de diverse elementen van het nieuwe wetsvoorstel centraal tijdens het congres 'Wet Schenk- en erfbelasting'. Diverse sprekers, waaronder professor mr. I.J.F.A. van Vijfeijken en mr. T. van Beers, analyseren en becommentariƫren de nieuwe regelgeving. Onder leiding van dagvoorzitter Loek Hermans wordt vrij gedebatteerd over de gevolgen van het nieuwe wetsvoorstel.

Het congres wordt georganiseerd door het BDO Private Wealth Tax Fund - een samenwerkingsverband tussen BDO CampsObers Accountants & Adviseurs en het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg.

Hieronder in het kort het programma:

13.00 - 13.30 uur Ontvangst

13.30 - 13.45 uur Openingsspeech door Loek Hermans

13.45 - 17.00 uur Aanvang lezingen en debatten over onderdelen Wet Schenk- en erfbelasting

17.00 uur Afsluiting en borrel

BDO Private Wealth Tax Fund

Het onderzoek naar de nieuwe Wet Schenk- en erfbelasting is het tweede project dat gefinancierd is door het in maart 2008 gelanceerde BDO Private Wealth Tax Fund, een samenwerkingsverband tussen BDO CampsObers en het Fiscaal Instituut Tilburg van de Universiteit van Tilburg. Voorzitter van de Raad van Toezicht is de heer Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, Eerste Kamerlid voor de VVD en voormalig burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin in Friesland en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Andere leden van de Raad van Toezicht zijn prof. dr. Peter Essers (hoogleraar belastingrecht Universiteit van Tilburg, tevens Eerste Kamerlid voor het CDA), prof. mr. Inge van Vijfeijken (hoogleraar belastingrecht Universiteit van Tilburg), mr. drs. Erik Peeters (partner van BDO CampsObers) en mr. Toine van Beers (partner van BDO CampsObers).