Gemeente IJsselstein


Praat mee over onze toekomst!

Datum: donderdag 1 oktober 2009
Kom naar De Ridder op 8 of 15 oktober!
Het gemeentebestuur werkt aan een toekomstvisie. Hoe zou IJsselstein in 2025 moeten zijn? Dat is de centrale vraag als we nadenken over de toekomst. Stedelijk of groen? Groter of kleiner? Welke voorzieningen zijn nodig om prettig te wonen en te werken in IJsselstein?

Keuzes maken
Met die kennis kan het gemeentebestuur keuzes maken om die ideale situatie te bereiken. Het gaat om de kwaliteit van IJsselstein. Waar ligt onze stip op de horizon en hoe komen we daar? Uw bijdrage daaraan is voor ons van groot belang. Wij nodigen u uit voor een bijeenkomst om met eens verder te praten over de toekomstvisie voor IJsselstein.

Hoe ziet u uw stad nu en in de toekomst?
In het voorjaar is een aantal inwoners, vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties, beleidsmedewerkers en managers van de gemeente, raadsleden, burgemeester en wethouders bij elkaar geweest om de toekomst van onze stad te schetsen. U bent daarvoor toen ook uitgenodigd. Tevens hebben wij 150 willekeurige inwoners en 125 ondernemers opgebeld en gevraagd naar hun mening. Hoe zien zij hun stad nu en in de toekomst?
IJsselstein straks...een rode draad
De IJsselsteiners die tot nu toe hebben meegepraat, vinden het belangrijk dat IJsselstein straks nog steeds een goede woonstad én leefstad is. De stad moet contact houden met de eigen bijzondere historie en met de natuur in en om de stad. Er moet aandacht zijn voor de mensen, jong en oud en van allerlei afkomst. Iedereen moet zich thuis voelen in IJsselstein en verschillende culturen kunnen prettig met elkaar samenleven. Het zou mooi zijn als de historie van de stad nog beter te zien en te beleven is. De Hollandse IJssel moet prominenter aanwezig zijn in het stadsbeeld.
Recreatiemogelijkheden kunnen beter. Recreatie en toerisme bieden kansen voor ontwikkeling van het bedrijfsleven. Dat moet dan `groen' en duurzaam, met meer fietsen en minder auto's in de streek. IJsselstein kan dat bereiken door samen te werken met de buurgemeenten, gericht op behoud van het waardevolle Groene Hart. Het geschetste toekomstbeeld is een rode draad voor de definitieve toekomstvisie. Het ideaalbeeld is een samenleving die tegen een stootje kan. IJsselsteiners kunnen er goed leven. De stad is veilig en schoon. Er zijn goede voorzieningen voor zorg en onderwijs. We gaan zuinig om met onze woonomgeving. We benutten de kansen, bijvoorbeeld in de toeristische sector, en blijven ruimte bieden aan IJsselsteinse bedrijven. IJsselsteiners vinden in en dichtbij hun gemoedelijke stad onderwijs, zorg, cultuur, werk, recreatie, natuur en historie. Uitnodiging
Wij horen graag uw visie, of die van de organisatie die u vertegenwoordigt. We willen de rode draad, die nu duidelijk is geworden, vorm geven in beleidsvoornemens en toekomstplannen. Alle IJsselsteiners zijn van harte uitgenodigd voor een toekomstbijeenkomst op

· donderdag 8 oktober en donderdag 15 oktober 2009
· aanvang 19.30 uur (ontvangst 19.15 uur)

· café-restaurant De Ridder in IJsselstein
Gemeentebestuur, ondernemers en inwoners werken samen aan de toekomst van ons mooie stadje. Uw deskundigheid en uw betrokkenheid zijn daarbij heel waardevol. Wij hopen van harte dat u daaraan mee wilt doen.