Opening nieuwe NBSO Frankfurt am Mainz

02/10/2009 09:45

EVD

Op 8 oktober 2009 vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Netherlands Business Support Office (NBSO) te Frankfurt am Main. Dit kantoor zal Nederlandse ondernemers ondersteuning op maat bieden bij het betreden van de markten in Hessen, Rheinland-Pfalz en het Saarland in alle economische sectoren. Het NBSO is tevens een kenniscentrum op het gebied van ICT en electronica in Duitsland.

Het NBSO Frankfurt am Main stelt zich ten doel bedrijven, lagere overheden en brancheorganisaties uit beide landen met elkaar in contact te brengen ter bevordering van de handel en kennisuitwisseling. Er is reeds sprake van een intensieve economische relatie tussen Nederland en deze regio getuige de handel die jaarlijks goed is voor zo'n 16 miljard euro. Met de opening van het NBSO wordt hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.

De Nederlandse ambassadeur in Duitsland, Marnix Krop, zal het NBSO officieel openen tijdens een handelsdiner waarbij 250 gasten uit het bedrijfsleven en de politiek uit beide landen aanwezig zullen zijn. Het diner wordt voorafgegaan door een gezamelijk met de Duits-Nederlandse Handelskamer georganiseerde handelsmissie naar de luchthaven Frankfurt am Main, waar samenwerkingsmogelijkheden voor Nederlandse ondernemers bij de bouw van de nieuwe start- en landingsbaan besproken zullen worden.

Het NBSO Frankfurt am Main wordt geleid door Jeroen Veldt en maakt deel uit van het net van Nederlandse economische steunpunten in Duitsland. Nederland ondersteunt het bedrijfsleven vanuit de ambassade in Berlijn, de consulaten-generaal in Düsseldorf en München, en de NBSO's in Leipzig, Stuttgart en Hamburg, dat op 30 september j.l. geopend is.

Meer informatie is te vinden via: www.niederlandeweb.de en www.nbso-frankfurt.de.





http://www.nbso-frankfurt.de