Gemeente Dordrecht

Informatiebijeenkomst 'Senioren voor Dordrecht'

Op donderdag 8 oktober 2009 van 12.30 tot 16.30 uur kunnen alle senioren in Dordrecht die geboren zijn in 1946 en hun partner kennismaken met vrijwilligersprojecten. In het Stadhuis van Dordrecht opent wethouder J.H. Lagendijk de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst staat de vraag centraal welke leuke en zinvolle werkzaamheden er zijn in Dordrecht voor senioren, maar ook wat senioren voor de stad kunnen betekenen.

Na de opening door wethouder Lagendijk kunnen de bezoekers één van de drie themasessies bijwonen. Tijdens de themasessie vertellen enkele vrijwilligers hun ervaringen op het gebied van vrijwilligerswerk en zijn er interessante discussies. De bezoekers kunnen kiezen uit: Samen in Dordrecht, Technisch en Natuurlijk Dordrecht of Besturen en organiseren in Dordrecht. Gedurende de middag is het mogelijk te snuffelen op de informatiemarkt waar diverse maatschappelijke organisaties zich presenteren. Voor geïnteresseerden is er ook een rondleiding in het stadhuis.

Senioren voor Dordrecht is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Dordrecht, DinamO, een ondersteuningsorganisatie voor ouderen en mensen met een beperking en DWO - Vrijwilligers Vacaturebank.

Aanmelden
Senioren kunnen zich aanmelden bij DinamO via telefoonnummer (078) 614 31 11 of per e-mail: secretariaat@dinamo.dwo.nl. Ook zonder aanmelding zijn senioren van harte welkom.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op www.vriendenvandemaatschappij.nl. Hier leest u ook inspirerende verhalen van vrijwilligers uit Dordrecht.

Datum 5 oktober 2009
Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden,
Afdeling Communicatie
T (078) 639 84 57
Informatie Lindy van Hooydonk
Maatschappelijke Ontwikkeling
T (078) 639 67 56




Gemeente Dordrecht