Defensie houdt informatiedagen

Defensie organiseert informatiedagen voor vliegerfuncties bij de Koninklijke Luchtmacht en functies bij het Korps Mariniers. Op 8 & 9 oktober 2009 vinden de vlieger-informatiedagen plaats op vliegbasis Leeuwarden. Op 8 oktober vindt op de Van Ghentkazerne in Rotterdam de informatiedag plaats voor functies bij het Korps Mariniers.

Doel van de vlieger-infodagen is om jongeren tussen de 17 en 25 jaar te informeren over en interesseren voor het beroep van militair vlieger. Tijdens de infodagen kunnen jongeren alles te weten komen over de keuring- en selectieprocedure, de militaire opleiding in Nederland, de praktijkopleiding in de Verenigde Staten, het werk als militair vlieger.

Ook is op vliegbasis Leeuwarden een static display opgesteld waarbij verschillende vliegtuigtypes van de luchtmacht zijn opgesteld en vliegers aanwezig zijn om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Daarnaast verstrekken beroepenvoorlichters informatie over opleidingsmogelijkheden en contracten binnen de luchtmacht en het huidige aanbod aan vacatures. Het F-16 solo display team verzorgt op beide dagen tussen 12.30 en 13.00 uur een demonstratie.

Doel van de informatiedag van het Korps Mariniers is om jonge mannen tot en met 30 jaar, te interesseren voor een baan als marinier. Deze militairen kunnen overal ter wereld, in alle omstandigheden, worden ingezet. Bezoekers krijgen informatie over de opleiding voor marinier of officier der mariniers, de werkzaamheden, de eisen waar men aan moet voldoen en de bijbehorende keuring. Deelnemers ervaren de militaire skills & drills, leren alles over uitrusting, wapens en voertuigen. Zo kunnen ze in een container de night vision goggles uitproberen. Er worden diverse demonstraties gehouden.

Noot voor redacties (