Gemeente Brummen


Interessante fora op donderdag 8 oktober 2009

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-10-2009)

De forumbijeenkomsten van donderdagavond 8 oktober aanstaande bevatten enkele belangrijke en interessante onderwerpen. Denk hierbij aan de locatiekeus voor het nieuwe gemeentehuis, het gemeentelijke minimabeleid, de realisatie van een kulturhus en het centrumplan Eerbeek. Reden voor de raad om al om 19.00 uur te beginnen met de vergaderingen. De bijeenkomsten vinden plaats in de oude villa van het gemeentehuis en u bent van harte welkom om deze bij te wonen en eventueel mee te praten over een of meerdere onderwerpen.

Om 19.00 uur wordt gestart met twee parallelle forumbijeenkomsten. In de raadzaal start dan het forum Ruimte. Naast onderwerpen zoals de welstandsnota voor de gemeente Brummen en een subsidieaanvraag op het gebied van duurzame woon- en leefomgeving, wordt een korte toelichting gegeven door een vertegenwoordiger van het Waterschap Veluwe over de activiteiten die het waterschap onderneemt in verband haar wateropgave wat betreft de IJssel. Deze opgave vloeit voort uit de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier en heeft een relatie met het project IJsselsprong. De wateropgave heeft betrekking op de toekomstige dijkverleggingen bij Cortenoever en Voorsterklei.

Ook om 19.00 uur begint het forum Samenleving. De twee inhoudelijke onderwerpen die dan besproken gaan worden is de Vierjarennota 2009-2012 op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en het gemeentelijke minimabeleid. Dit forum vindt plaats in de oude raadzaal van het gemeentehuis.

Gecombineerd forum
Na een korte pauze start om 20.15 uur in de raadzaal een gecombineerde forum Ruimte/Samenleving. Onder andere de ontwikkelingen rondom het Kulturhus in Eerbeek en de financiële doorrekening van de gemeentelijke financiën op middellange termijn (2009-2023) staat op de agenda. Ook de locatie van de nieuwbouw van het gemeentehuis komt aanbod. Tijdens de raadsvergadering van mei jl. sprak de gemeenteraad namelijk de intentie uit het nieuwe gemeentehuis te realiseren in Eerbeek, mits aan een aantal voorwaarden voldaan kon worden. Voor diverse onderliggende documenten kunt u hier terecht. Een ander onderwerp dat (onder voorbehoud) op de agenda staat is aanvullende informatie over de structuurvisie voor het centrumplan Eerbeek.

De volledige agendas met de achterliggende stukken kunt u eveneens hier downloaden. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. De forumbijeenkomsten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen en mee te praten. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenronde, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.