Project Gemeente Westland


Introductie 'groene' lesmodule GreenBiz

Publicatiedatum: 07-10-2009

De Haagse Hogeschool heeft in samenwerking met OTC Haaglanden en de gemeente Westland een 'groene' lesmodule laten ontwikkelen voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs: het ondernemingsspel GreenBiz. Wethouder Ben van der Stee (onderwijs) zal GreenBiz op 8 oktober 2009 lanceren in De Westlandse Druif, Vlotlaan 535 in Monster

In het spel GreenBiz besturen leerlingen een eigen tomatenbedrijf en doorlopen ze met dat bedrijf alle fases van zaadje tot tomaat in het winkelschap. In de lesmodule wordt een slimme combinatie gemaakt van werken op de computer, gamen en 'hands-on' opdrachten. Wethouder van der Stee over GreenBiz: "Westland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van de glastuinbouw. Een sector die bewijst dat werken in de techniek veelzijdig en uitdagend is. GreenBiz gaat ons helpen om jongeren plezier in techniek te laten ontdekken. Heel belangrijk voor Westland, zij zijn immers onze werknemers van de toekomst. Ik ben heel trots op de goede samenwerking met de Haagse Hoge School en OTC. Met GreenBbiz kunnen we de Westlandse glastuinbouw als dynamische sector landelijk onder de aandacht brengen."

Het doel van de lesmodule is leerlingen al op jonge leeftijd te interesseren voor techniek en in het bijzonder de techniek binnen de glastuinbouwsector. Door middel van deze modules wil de gemeente leerlingen in en buiten Westland laten zien wat in de glastuinbouwsector gebeurt. Het pakket komt landelijk beschikbaar. GreenBiz is daarmee een leuk promotiemiddel voor de glastuinbouw en Westland en sluit aan bij de ambities van de Greenportvisie.