Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Nederland 2

Dijkversterking Zuiderdijk morgen op Nederland 2

Publicatiedatum : 7 oktober 2009

Van links naar rechts: Beuk, Bosch & Haan

In de vierde aflevering van het NCRV-programma 'Bosch, Beuk & Haan', donderdag 8 oktober om 19.50 uur op Nederland 2, bezoeken presentator Evelien Bosch, kok Ramon Beuk en vogeldeskundige Nico de Haan West-Friesland.
De uitzending biedt een kijkje op de technische en culturele aspecten rond de versterking van de Zuiderdijk in de buurt van Schellinkhout. Presentatatrice Evelien Bosch fietst met Willem Messchaert, museaal beheerder van het hoogheemraadschap, over (en bijna van) de dijk. Ze bekijken diep gegraven gaten, oude duikers en harde stenen.

Bosch, Beuk & Haan

Bosch, Beuk & Haan bezoeken in deze serie de mooiste plekjes van ons land. Op zoek naar snorren en lepelaars, opperdoezer rondjes en paradijskorrels, trends en tradities. Van Rotterdam tot Steenwijkerland, van Zuid-Limburg tot West-Friesland laat Evelien zien wat steden, dorpen en plattelandsgebieden aan cultuur en avontuur te bieden hebben. Ramon onderzoekt welke smakelijke streekproducten de gebieden opleveren en bereidt met deze ingrediënten een origineel gerecht. En Nico neemt ons natuurlijk mee de natuur in, op zoek naar bijzondere planten en dieren.