Johan de Witt levert hulpgoederen af

Hr.Ms. Johan de Witt leverde woensdag 7 oktober twee hydrografische opnemingsvaartuigen af in de Senegalese havenstad St. Louis. Met deze vaartuigen wordt de Sénégal rivier in kaart gebracht voor veilige navigatie van de scheepvaart.

Het amfibisch transportschip Hr.Ms. Johan de Witt neemt de komende twee maanden deel aan 'Africa Partnership Station'. Dit Amerikaanse initiatief levert met trainingen en hulpgoederen een bijdrage aan een stabielere Afrikaanse kustregio. Tijdens de reis vaart Hr.Ms. Johan de Witt in de wateren van Senegal, Sierra Leone, Liberia, Ghana en rond de Kaap Verdische eilanden. Met deze landen voert het schip onder meer hydrografische opnames en diverse trainingen uit. Ook vervoert het schip hulpgoederen naar de Afrikaanse kustlanden. Zo ook beide hydrografische opnemingsvaartuigen. Deze werden namens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat overhandigd aan de 'Organisation de la Mise en Valeur du Fleuve Senegal'. Deze stichting heeft tot doel om de rivier Sénégal bevaarbaar te maken voor alle omringende landen.

In St. Louis stapten ook vijftien Senegalese matrozen op. Zij worden de komende vier weken aan boord opgeleid in maritieme wetshandhaving, bootoperaties, scheepsonderhoud en medische trainingen. Door het maritiem kennisdomein in de Afrikaanse kustlanden te vergroten, levert Nederland een bijdrage aan veiligheid en stabiliteit.

Categorieën: Internationaal, Openbare orde en veiligheid, Overig

Bron: Ministerie van Defensie