Vialis
BR>
Doseerlichten aan op deel van de Ring Amsterdam A10

8 oktober 2009

De zogeheten `toeritdoseerlichten' (TDI's) naar de A10 Noord en Zuid rondom Amsterdam zijn definitief in gebruikgesteld. Deze TDI's worden geactiveerd als er file dreigt te ontstaan op de A10. Vanaf dat moment wordt het verkeer gedoseerd op de A10 toegelaten, waardoor het verkeer op de A10 beter kan doorstromen. De TDI's naar de A10 Oost zijn binnenkort ook operationeel en als laatste volgen de doseerlichten naar de A10 West. De verwachting is dat alle TDI's eind oktober operationeel zijn.

Vialis heeft in opdracht van Rijkswaterstaat en gemeente Amsterdam gezorgd voor het met elkaar samen laten werken van de doseerinstallaties, verkeerslichten en de systemen op de A10. Tevens zijn er bij verschillende opritten op de ring TDI's geplaatst.

De plaatsing van TDI's is één van de maatregelen uit het pakket project "Verbeteren doorstroming A10". Het project maakt deel uit van het programma "Filevermindering op de korte termijn" van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (FileProof), dat in totaal uit zestig projecten bestaat. Doel is het vergroten van de bereikbaarheid en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer.