Gemeente Brummen


Start bouw woningen Elzenbos zeer nabij

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-10-2009)

Er is veel animo voor de nieuw te bouwen woningen voor de wijk Elzenbos in Brummen. Ondanks de economische situatie en de daaruit voortvloeiende terughoudendheid bij kopers hebben de betrokken marktpartijen inmiddels voldoende woningen verkocht om ook daadwerkelijk van start te gaan met de bouw van de woningen in Elzenbos. Daarnaast is een groot aantal bouwvergunningen onherroepelijk geworden. Dit betekent dat niets meer de bouw van deze woningen in de weg staat.

De eerste fase van de uitbreiding van de wijk Elzenbos behelst de bouw van 133 woningen in het gebied tussen de Zutphensestraat tot en met de Oude Brummensebeek en de retentievijver. Het merendeel hiervan betreft koopwoningen. Van deze woningen zijn er inmiddels voldoende verkocht voor de betrokken ontwikkelaars om nu van start te gaan met de bouw. Dit is ook keurig volgens de planning, want met het gereed komen van de rotonde ter hoogte van de Vulcanusweg is de verkeerssituatie gereed. Concreet betekent dit dat met name deze maand de voorbereidende werkzaamheden van start zullen gaan. Dit betekent onder andere dat er aanvoer van bouwmaterialen zal gaan plaatsvinden. Begin november start de daadwerkelijke bouw van de eerste woningen.

Bouwen voor lokale woningbehoefte
De bouw van nieuwe woningen in de wijk Elzenbos voorziet in de lokale woningbehoefte. De ontwikkeling van de plannen zijn ingebed in de gemeentelijke ruimtelijke ontwikkelingsvisie 'Ligt op groen" die in september 2006 is vastgesteld. De groene kwaliteiten van de gemeente Brummen vormen daarin een centrale rol. Dit heeft er toe geleid dat het uitbreidingsplan voor Elzenbos wordt gekenmerkt door veel groen en een ruime inrichting. Ook het water van de Oude Brummensebeek neemt een belangrijke plaats in. Rust is een sleutelwoord in het plan: geen doorgaand verkeer en autoluw. Hierdoor is de wijk ook aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen.

Interesse in een woning?
Heeft u interesse voor een woning in deze nieuw te ontwikkelen wijk? Dan kunt u terecht op de website www.elzenbos.nl. Daar presenteren de marktpartijen hun aanbod binnen dit prachtige woningbouwproject. Ook vindt u dan informatie over de verkoop. Meer gemeentelijke informatie over dit project vindt u hier.