Gemeente Hilversum

Stationsfestival groot succes

publicatiedatum: woensdag 7 oktober 2009

De Stationstunnel, hal en de twee stationspleinen vormden afgelopen zaterdag het bijzondere decor van het Stationsfestival. De opening van de tunnel werd feestelijk gevierd met optredens van onder meer Frank Groothof, Dirk Scheele, Zabumba en Giovanca.

Tussen 2006 en 2009 werkten gemeente Hilversum, ProRail en NS samen aan het project waarmee de capaciteit van het station groter werd door de aanleg van twee extra perrons. Hierdoor kunnen intercitytreinen er weer stoppen en is Hilversum beter bereikbaar geworden. Met de aanleg van een tunnel onder het station kwam een einde aan de lange wachttijden voor de `grote spoorbomen' en werden twee Hilversumse wijken weer verbonden. Met de herinrichting van het Oosterspoorplein en het Stationsplein krijgt het hele stationsgebied een nieuwe entree.

Alle aanleiding om dit groots te vieren. De grote belangstelling maakte het festival tot een geslaagd feest. Op de foto's ziet u van boven naar beneden: in aanwezigheid van burgemeester Ernst Bakker en wethouder verkeer Erik Boog en de regiodirecteuren van NS en ProRail, Joost Ravoo en Hans Lodder, is met een confettikanon het feestelijke startschot voor de festiviteiten gegeven. Kinderen van kindercircus Dircus geven een demonstratie. Op de laatste foto neemt Frank Groothof de kinderen mee op een bijzondere reis door klassieke muziek. Optreden Circus Dircus (Foto: Dijkstra)
Frank Groothof (Foto: Kastermans)
Startschot (Foto: Dijkstra)