Gemeente Hilversum


1 miljoen voor huisvesting Brede Scholen

publicatiedatum: woensdag 7 oktober 2009

De gemeente Hilversum heeft van het Rijk 1 miljoen euro toegekend gekregen om de huisvesting van twee Brede Scholen binnen de gemeente aan te passen. Wethouder Erik Boog (Jeugdzaken) is zeer tevreden dat de inzet voor het binnenhalen van de subsidie succes heeft gehad. Boog: "Dit is een goede aanvulling op de gelden die de gemeente, de Brede Scholen en de Stichting Kinderopvang Hilversum zelf al beschikbaar stellen. Voor de Brede School Hilversum Zuid en de Brede School Campina betekent deze rijksbijdrage een belangrijke stimulans."

Samenwerking
Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen onderwijs en organisaties die actief werkzaam zijn met opgroeiende kinderen, zoals kinderopvang, sportorganisaties, de bibliotheek, welzijnsorganisaties en organisaties voor kunst en cultuur. Eerder dit jaar ging de Hilversumse gemeenteraad akkoord met het stimuleren van Brede Scholen in Hilversum. Zes Hilversumse scholen zijn nu plannen aan het uitwerken. Elke school kan daarbij een eigen aanpak kiezen. De Brede School Hilversum Zuid (Van Hasseltschool/De Savornin Lohman) en de Brede School Campina (Het Kruispunt) willen voor de uitvoering van hun plannen ook schoolgebouwen aanpassen. Daarvoor kunnen de rijksgelden gebruikt worden.

Gemeenten konden per school een aanvraag indienen voor een bedrag van maximaal een half miljoen euro. Een gemeente mocht voor meerdere Brede Scholen een aanvraag indienen.
In totaal heeft het kabinet 28 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze regeling. Landelijk zijn er ongeveer zeshonderd aanvragen ingediend.