Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.25 uur

Utrecht, 08-10-2009

Verkeersongeval met aanhouding

UTRECHT Op woensdag 7 oktober werden twee jongemannen en een jongen aangehouden omdat zij wegrenden nadat ze betrokken waren bij een aanrijding.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Royaards van den Hamkade tussen twee personenautos. Inzittenden van één van de voertuigen zouden zijn weggerend. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een verlaten voertuig aan en een ander voertuig met twee vrouwen en een man erin.

Een 18-jarige vrouw reed in een personenauto, samen met een andere man en vrouw, komende uit de richting van de Marnixlaan en gaande in de richting van de Ahornstraat. Ze wilde de Dennestraat in rijden, maar werd toen geraakt door de andere personenauto.

Een getuige vertelde dat hij drie jongens had zien wegrennen in de richting van de Dennestraat. De personenauto bleek niet verzekerd te zijn. Uiteindelijk hebben twee mannen, 18 jaar uit Utrecht, en een 17-jarige jongen ook uit Utrecht, zich gemeld aan het bureau. Zij zijn aangehouden. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Beroving, de politie is op zoek naar getuigen

UTRECHT Een vrouw werd op 7 oktober onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar tas.

Op woensdagavond rond 21.10 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw beroofd was van haar tas. De verdachte zou na de beroving achter op een scooter gesprongen zijn.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht liep bij een fietstunneltje aan de Laan van Soestbergen in de richting Baden Powellweg. Opeens werd zij daar bedreigd met een vuurwapen en moest zij haar tas en pincode afgeven. Toen de verdachte de tas had sprong hij achterop een scooter en ging weg. Thuis heeft de vrouw de politie gebeld.

Signalement:


- Man


- Licht getinte huidskleur


- Ongeveer 1.70 meter


- Donkere kleding


- Wit masker

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.