Politie Haaglanden

Hennepkwekerijen ontmanteld

Den Haag In een woning in de Dallashof ontmantelde de politie woensdag 7 oktober om 9.00 uur een hennepkwekerij. Agenten troffen 365 planten aan en een zak geknipte toppen van bijna 2 kilo. In de woning waren vijf Hagenaars aanwezig, twee vrouwen van 20 en 54 jaar en drie mannen van 20, 25 en 29 jaar. De politie nam de personen mee naar het politiebureau. Eneco constateerde dat illegaal stroom werd getapt. De planten en het aanwezige apparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd.

Agenten troffen woensdag 7 oktober om 13.15 uur ook een hennepkwekerij aan in een woning aan het Veldzicht met 103 planten en bijbehorende apparatuur. De politie ontmatelde de kwekerij en stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. Eneco constateerde illegaal verbruik van stroom.

In een woning op de Henricuskade hield de politie woensdag 7 oktober om 17.00 uur drie Hagenaars van 37, 53 en 64 jaar aan, die een hennepkwekerij aan het opzetten waren. Er zaten in 810 van de 1530 potten planten. Verder kwamen de Hagenaars niet, omdat agenten de mannen voor verhoor meenamen naar het politiebureau. De planten en de bijbehorende apparatuur werden voor vernietiging in beslag genomen.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Babbeltruc: 100 euro gestolen, politie zoekt getuigen

Den Haag Een 78-jarige Haags vrouw is woensdag 7 oktober in haar woning aan de Archimedesstraat het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een blanke man van middelbare leeftijd belde bij de vrouw aan met de vraag of zij honderd euro kon wisselen. De man vertelde dat hij zijn moeder die verderop in de straat woont wat geld wilde lenen. De vrouw was behulpzaam en gaf de man de honderd euro in kleine coupures. De man griste het geld uit haar hand en fietste hard weg in de richting van Groot Hertoginnelaan. Het signalement van de man is als volgt: blank, ongeveer 45 jaar en 17.0 m lang. De man heeft blond stekeltjeshaar, droeg een goudkleurige bril en kaki kleurige jas en broek. De man fietste weg op een oude zwarte fiets. Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Inbraak in hennepkwekerij

Den Haag In de nacht van woensdag op donderdag 8 oktober hield de politie vier mannen (24, 31, 26 en 22) aan toen zij betrapt werden in een pand aan de Juliana van Stolberglaan. Een getuige zag de mannen over een muur klimmen en sloeg alarm bij de politie. In het pand troffen agenten een hennepkwekerij aan. De vier mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en de stroom is afgesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Straatroof, politie zoekt getuigen

Den Haag In de Jan van Nassaustraat is woensdag 7 oktober rond het middaguur een Britse vrouw (55) aangevallen door twee jongens. De jongens probeerden de vrouw van haar tas te beroven. De tas hing over de rechterschouder van de vrouw. Plotseling kreeg de vrouw een duw in haar rug. Ze viel daardoor op de grond. De jongen die haar duwde, probeerde haar tas met kracht los te rukken. De vrouw liet niet los en werd over de grond gesleurd. De tweede jongen gaf haar harde klappen op haar arm. Toen het de jongens niet lukte om de tas af te nemen, zijn ze in tegenovergestelde richting weggelopen. De eerste jongen is blank met middenbruin golvend haar tot in de nek. Hij is 14 tot 16 jaar oud, 17.0 m lang en droeg een kort kaki jasje en een kaki broek. De tweede jongen is 1.70 m lang en heeft een slank postuur. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Mobiel bellen leidt tot meerdere boetes

Den Haag Een 44-jarige Hagenaar die woensdag 7 oktober rond 19.30 uur over de Pletterijkade reed met een mobiele telefoon aan zijn oor zal zich deze autorit nog lang heugen. Surveillerende agenten zagen de man niet alleen bellen, ook zagen ze dat hij behoorlijk slingerend over de weg reed. Toen ze de bestuurder hadden laten stoppen en wilden bekeuren voor mobiel bellen bleek direct waarom de Hagenaar zo slingerde: een alcoholwalm kwam de agenten tegemoet. Na vier mislukte pogingen om de man te laten blazen, besloten de agenten hem aan te houden om hem op het politiebureau te laten blazen. Tijdens de rit beledigde de Hagenaar de agenten enkele keren. Op het politiebureau blies de man 700 ugl, aanzienlijk meer dan de wettelijk toegestane 220 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingenomen, met meerdere processen-verbaal mocht hij naar huis. Tijdens de heenzending gedroeg de man zich opnieuw beledigend. Hierop werd de man gelijk weer aangehouden.

Winkeldiefstal met geprepareerde tas

Den Haag Een 31-jarige Hagenaar die met een geprepareerde tas een fototoestel wilde stelen uit een elektronicazaak aan de Grote Marktstraat, werd woensdagmiddag 7 oktober rond 14.00 uur op heterdaad betrapt. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Fietsdief en heler aangehouden

Den Haag Slechts enkele minuten nadat een fietser tot de ontdekking kwam dat hij zijn zojuist gestalde fiets was vergeten op slot te zetten, was zijn fiets al gestolen. De 34-jarige man uit Den Haag stalde zijn fiets aan de Heemstraat in Den Haag. Dankzij het opvallende uiterlijk van het rijwiel een gele vouwfiets met op het stuur een sticker van de Amerikaanse vlag zagen agenten tijdens een surveillance later die dag iemand rijden op de betreffende fiets. De 44-jarige Hagenaar op de fiets werd aangehouden, waarop die direct een 36-jarige Hagenaar aanwees die hem de fiets wilde verkopen. Beide mannen werden aangehouden, de eigenaar van de opvallende vouwfiets kon zijn stalen ros weer ophalen.

Proletarisch winkelen

Voorburg Twee vrouwen van 33 en 37 jaar werden woensdag 7 oktober om 17.30 uur betrapt op het wegnemen van winkelgoederen bij een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. Het duo nam diverse winkelprioducten mee zonder daarvoor te betalen. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat in de auto van het duo meerdere goederen lagen waarvan de herkomst onduidelijk was. De vrouwen moesten de nacht doorbrengen in het politiebureau.

Rood licht controle

Wassenaar De politie controleerde woensdag 7 oktober tussen 07.50 en 09.00 uur het autoverkeer op de kruising van de Zijdeweg en de Rijksstraatweg. Vier automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij het rode licht negeerden.

Hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning

Rijswijk De brand die woensdag 7 oktober om 11.30 uur ontstond in een woning aan de Rembrandtkade blijkt te zijn veroorzaakt door een hennepkwekerij. De bewoner van het pand (39) werd aangehouden. Op de tweede etage van het pand brandde een kamer met een volledig ingerichte hennepkwekerij uit.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Burgernetactie na greep uit kassa

Delft De politie in Delft startte woensdag 7 oktober om 14.30 uur een burgernetactie nadat een onbekende man bij een supermarkt aan de Griegstraat een greep uit de kassa had gedaan. De man greep met twee handen in de kassa en nam daarbij een flink geldbedrag mee. Hierna verdween hij in onbekende richting. De zoektocht van agenten in combinatie met de burgernetactie leverde leidde niet tot de aanhouding van de verdachte. Het signalement van de man was blanke man, leeftijd circa 25 jaar, lengte 1.65 mtr. De man droeg een grijze trui met capuchon.

Aanhoudingen na rijden onder invloed

Delft Een 20-jarige scooterrijder uit Den Haag veroorzaakte woensdag 7 oktober om 22.00 uur een ongeval op de Nieuwe Plantage. De man maakte een stuurfout en botste tegen een personenauto. Agenten die een onderzoek instelden, bemerkten dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 255 ugl en kreeg een proces-verbaal. Een 39-jarige automobilist uit Nootdorp liep ook tegen de lamp. Hoewel de man na zijn staandehouding probeerde weg te rijden, kon hij toch worden aangehouden. De man blies 430 ugl. Een 38-jarige Delfenaar maakte het wel heel erg bont. De man reed met zijn auto via het fietspad langs de Rijksstraatweg richting de Oostpoortweg, negeerde een rood verkeerslicht, schoot de snelweg op waarbij hij 150 km/u reed. In Rijswijk konden agenten de man aanhouden. Ook hij had gedronken. Hij blies 420 ugl. Het rijgedrag van de man was voor de agenten voldoende om zijn rijbewijs in te vorderen.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Frisse adem onbetaalbaar

Delft Bij een supermarkt aan de Choorstraat hielden politieagenten woensdagmiddag 07 oktober een 28-jarige Haagse aan voor winkeldiefstal. De manager van de winkel betrapte de vrouw toen zij met dertien tubes tandpasta de winkel verliet zonder te betalen. Hij waarschuwde de politie, die de vrouw aanhield. Omdat de vrouw nog een aantal boetes had openstaan, werd zij ingesloten. Ze kreeg eveneens een winkelverbod.

Man aangehouden na steekpartij

Pijnacker - In een woning aan de Emmastraat hielden politieagenten donderdagochtend 8 oktober rond 03.00 uur een 41-jarige man aan, die even daarvoor een man en een vrouw had neergestoken. De man en vrouw waren samen in de woning, toen de verdachte voor de deur stond. Omdat het drietal elkaar kende, liet de vrouw de man binnen. Hierop ontstond een ruzie en stak de 41-jarige man op de vrouw in. Zij wist vervolgens te vluchten. Hierop richtte de verdachte zich op de man; hij stak hem in zijn arm en bespoot hem met pepperspray. Politieagenten hielden de man aan. De vrouw en man werden in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld en mochten daarna weer naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt twee verdachten aan

Zoetermeer - Op de Afrikaweg hielden politieagenten donderdagochtend 8 oktober twee mannen aan, die mogelijk betrokken zijn bij een inbraak in een snookercentrum aan de Engelandlaan. Rond 04.00 uur constateerden de agenten dat er ingebroken was en een wisselautomaat met inhoud was gestolen. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Afrikaweg kwamen de agenten kort daarna een busje op het spoor, met daarin twee mannen die aan het signalement van de inbrekers voldeden. Ze zetten het busje aan de kant en zagen direct dat er inbrekersgereedschap in lag. De mannen, een 18-jarige man uit Zoetermeer en een 21-jarige man uit Den Haag, werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de twee aangehouden mannen.

Twee jongens aangehouden voor geweld

Zoetermeer - Politieagenten hielden woensdag 7 oktober rond 19.15 uur twee jongens aan, die even daarvoor een heftige ruzie met elkaar hadden gehad op de Hazerswoudsestraat. Een 20-jarige Zoetermeerder zat met zijn vriendin in de auto, die stilstond op de Hazerswoudsestraat, en kreeg om nog onbekende reden ruzie met twee jongens, die te voet waren. Volgens getuigen schopte het tweetal tijdens de ruzie meerdere malen stevig tegen de auto. Hierop zou de bestuurder op hen ingereden zijn. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Den Haag, sloeg hierop de ruit aan de passagierskant in en gaf de 16-jarige bijrijdster een klap. Politieagenten hielden de 20-jarige bestuurder aan en de 17-jarige jongen die het meisje had geslagen. De politie onderzoekt de zaak.