Gemeente Abcoude


College besluit Frisostraat volgens originele plan in te richten

Bredere trottoirs, een rijbaan van 3,50 meter breed en slechts parkeervakken aan één zijde van de straat. Dat is het gevolg van de beslissing die het college van B&W heeft genomen over de herinrichting van de Prins Johan Frisostraat in Baambrugge.

Vorig jaar was de straat opnieuw ingericht als onderdeel van een grootscheeps rioleringsplan. Na oplevering bleek al snel dat de rijweg niet voldeed. De parkeervakken waren te smal en de hulpdiensten konden de straat niet makkelijk door. In overleg met de bewoners is toen een viertal varianten uitgedacht om de straat aan alle eisen te laten voldoen.

De bewoners konden het niet met de gemeente eens worden over het te kiezen ontwerp, waardoor het college een beslissing heeft moeten nemen. Er is gekozen voor de meest veilige optie. Hierdoor vervallen er wel vijf parkeervlakken ten opzichte van de eerdere herinrichting. Deze plekken zijn elders in de wijk gecompenseerd. Baambrugge-West heeft na de opknapronde per saldo meer parkeervakken dan voor de werkzaamheden aan het riool en de bestrating.
---

8 oktober 2009