Gemeente Coevorden

Kinderen veiliger op fiets na fietsenkeuring

Op 25 scholen in de gemeente Coevorden worden de fietsen van leerlingen gekeurd. De fiets is het vervoermiddel voor kinderen. Ze gaan erop naar school, naar familie, vriendjes en de sportclub. Kinderen trappen daarbij heel wat kilometers weg in het verkeer.

De gemeente Coevorden en Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden vinden het belangrijk dat kinderen op een goede en veilige fiets aan het verkeer deelnemen. Alle scholen in de gemeente Coevorden hebben daarom een uitnodiging gekregen mee te doen aan de fietskeuring. Van de 28 scholen hebben zich 25 aangemeld.

Bij de keuring wordt onder andere gekeken naar de verlichting, remmen, loszittende handvatten en (zij)reflectie. Tijdens de controle, die wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, wordt op een controlekaart genoteerd welke punten wel of niet goed zijn aan de fiets. Ouders weten op die manier welke reparaties er eventueel verricht moeten worden. Als de fiets helemaal in orde is, krijgt deze een `Deze fiets is OKÉ'-sticker.

Leerlingen van de Rehobothschool in Gees kregen van de schoolkring na afloop van de fietskeuring een veiligheidshesje. De kinderen zijn met dit hesje, vooral nu de donkere tijden er weer aan komen, veel beter zichtbaar.