Landstede

Kinderen van t Hummelhof met de bus naar de kinderboerderij

Met zn allen in de bus naar de kinderboerderij in Balkbrug om daar meer te ontdekken over de natuur: voor de kinderen van Kinderdagverblijf t Hummelhof was het een bijzondere ervaring. Het kinderdagverblijf had de activiteit georganiseerd vanwege Dierendag.

Op donderdag 1, maandag 5 en dinsdag 6 oktober stapten elke ochtend zon 15 à16 kinderen in de bus. We begonnen met de wandeling naar de bushalte, wat op zich al spannend was voor de kids.

In de bus konden ze een door ons gemaakte (nep)strippenkaart laten afstempelen. Zon ritje is voor kinderen vaak heel bijzonder, ze hebben dat meestal nog niet eerder meegemaakt, vertelt pedagogisch medewerkster Jessica Talen. Ook leren ze op deze manier dat je niet altijd met de auto van A naar B hoeft te gaan.

Natuurbeleving aanwakkeren
Bij kinderboerderij Veenhuuske in Balkbrug stapten de kinderen uit. Daar konden ze dieren aaien en voeren. Ook gingen ze ermee op de foto.

Talen: Het ontdekken van nieuwe dingen en het opdoen van ervaringen stond centraal. Daarnaast wilden we met deze activiteit de natuurbeleving van de kinderen aanwakkeren. Voor de jongste kids (
Leuke activiteiten
Kinderdagverblijf t Hummelhof organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Daarbij wordt meestal met themas gewerkt. In oktober wordt aandacht besteed aan Dierendag en de Kinderboekenweek. Binnenkort wordt ook de jaarlijkse, populaire Opa & Oma Week gehouden.