Gemeente Zijpe


Noord-Holland voert massaal verwijsindex in
foto bij artikel ondertekening convenant verwijsindex

Op 7 oktober hebben de 44 gemeenten van Noord-Holland hun convenanten voor de verwijsindex ondertekend. De ondertekening vond plaats in bijzijn van Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin)en Gedeputeerde Baggerman op het landelijke congres âSamenwerken voor de Jeugdâ in Nieuwegein. Wethouder Ben Blonk ondertekende het convenant namens de regio Kop van Noord-Holland.

Het convenant is volgens gedeputeerde Sascha Baggerman een mijlpaal voor iedereen die werkzaam is in de jeugdhulpverlening. Een belangrijke stap voor kinderen die te maken hebben of krijgen met de jeugdhulpverlening. Door de invoering van de verwijsindex zullen zij sneller en efficiënter geholpen kunnen worden. De kans dat meerdere organisaties en instanties met hetzelfde kind bezig zijn zonder dat ze dat van elkaar weten, wordt verkleind. Baggerman: âEen beter gecoördineerde hulpverlening vermindert de kans dat een kind later met Jeugdzorg te maken krijgt. Uiteindelijk is dat waar we allemaal naar streven.â

De provincie en de gemeenten hebben gekozen voor de aanschaf van één en hetzelfde systeem voor de Verwijsindex. De keuze voor één systeem voor heel Noord-Holland biedt grote kansen voor betere samenwerking in de jeugdketen. Met de verwijsindex is betere preventie mogelijk en kan een beroep op intensieve jeugdzorg vaker worden voorkomen.

Meer informatie
Meer informatie over de verwijsindex vindt u op www.noordholland.nl/verwijsindex .
Meer informatie over het congres van 7 oktober vindt u op www.samenwerkenvoordejeugd.nl

Â

Â