Sdu Uitgevers introduceert Werken in 2015

08/10/2009 10:50

SDU Uitgevers b.v.

Den Haag, 8 oktober 2009

Deze week is de site Werken in 2015 live gegaan. www.werkenin2015.nl is een samenwerkingsverband van de grootste titels binnen Sdu Uitgevers. Het biedt een platform voor multidisciplinaire informatie over werken in de nabije toekomst.

Werken in 2015

2015 lijkt nog ver weg, maar nadert al met rasse schreden. Hoe ziet werkend Nederland er dan uit? Welke schade heeft de crisis achtergelaten? Wat zijn de gevolgen van de problematiek die nu speelt? Sinds 1 oktober weten we dat de pensioenleeftijd op 67 komt te liggen. Er is veel weerstand, maar toch gaat het gebeuren. Wat staat ons nog meer te wachten?

Wat biedt Werken in 2015?

Op www.werkenin2015.nl vindt men alle artikelen terug die in de uitgaven van Sdu Uitgevers over het nieuwe werken worden gepubliceerd. Bezoekers worden uitgenodigd in discussie te gaan door een reactie op de artikelen te geven. De redacties van de verschillende uitgaven staan open voor ideeën over het nieuwe werken binnen het vakgebied.

Over Sdu Uitgevers

Als uitgever van vakinformatie voorziet Sdu Uitgevers zijn klanten dagelijks van onmisbare beroepsspecifieke informatie. Met meer dan 3.000 verschillende publicaties per jaar bereikt Sdu een groot deel van werkend Nederland. De uitgaven worden dagelijks gebruikt door professionals die werkzaam zijn in de bouwsector, bij de overheid, de decentrale overheid, in de juridische wereld of bij andere onderdelen van het bedrijfsleven. Sdu Uitgevers biedt met deze nieuwe site een ingang tot deze professional.

Thuiswerken? Leegstand? Meer zelfstandigen?

Als startschot voor de site heeft Sdu Uitgevers in samenwerking met Blauw Research onderzocht hoe professionals in verschillende doelgroepen verwachten dat de 'kantoortuin' verandert tussen nu en 2015. Het onderzoek werd uitgevoerd binnen vier sectoren: IT, Bouw, Vastgoed en de Overheid. Men ging er al vóór 1 oktober vanuit dat de vergrijzing voor een deel wordt opgelost met het verhogen van de pensioenleeftijd. Verder denkt men dat in 2015:


- Meer dan een kwart van het aantal werkuren thuis zal worden besteed;


- Er een toename van uitbesteding van werk naar lage lonen landen zal zijn;


- De invloed van de overheid op het bedrijfsleven zal gaan toenemen;


- Het aantal medewerkers in vaste dienst zal afnemen.

De resultaten van het onderzoek alsmede de verschillende artikelen die over dit onderwerp worden gepubliceerd, zijn te vinden op Werkenin2015.nl.





http://www.werkenin2015.nl/




SDU uitgevers