Gemeente Echt-Susteren


Controles brandweer

Inwoners van Echt-Susteren confronteren de brandweer en de gemeente zo nu en dan met brieven over brandweercontroles in de gemeente. Het blijkt dat deze brieven niet van de brandweer of de gemeente afkomstig zijn. Dat vraagt om enige uitleg.

Â

In de brief staat dat de brandweer particuliere woningen komt controleren. Dit doet de brandweer niet. De brandweer voert wel controles uit bij bedrijven en instellingen. Hierover worden altijd afspraken gemaakt met de betrokkenen.

Â

De afzender van de brief is bij de gemeente Echt-Susteren en de brandweer onbekend. De politie wordt steeds geïnformeerd over de aanwezigheid van een dergelijke brief en over de inhoud ervan.

Â

Het dringende advies aan u is direct contact op te nemen met de gemeente of met de brandweer als een dergelijke brief in uw brievenbus valt. Ga zeker niet in op het verzoek in de brief.

Â

Informatie over de veiligheid in en rondom het huis is opgenomen in een aantal folders. Deze folders kunt ophalen in het gemeentehuis (folderrek bij de balies) of via de website www.brandweer.nl