Gemeente Echt-Susteren


Groenbericht.. van uw gemeente
foto maaien bermen.JPG

Gemeentelijk groenbeheer goed geregeld

Â

De gemeente Echt-Susteren en Westrom hebben het afgelopen jaar een nieuwe beheersovereenkomst gesloten voor het onderhouden van de gemeentelijke groenvoorzieningen.

De wijze waarop onderhoud gepleegd wordt is ten opzichte van voorgaande jaren veranderd, en dat is goed te merken.

Eerst gaf de gemeente aan hoe vaak een aannemer de plantsoenen moest schoffelen en hoe vaak de gazons gemaaid moesten worden. Dit jaar is er gewerkt met een beeldbeschrijving waaraan de groenvoorzieningen steeds moesten voldoen.

Het voordeel hiervan is voor de gemeente dat de aannemer zelf moet bepalen waar hij aan de slag moet gaan. De aannemer heeft meer de regie over zijn eigen werkzaamheden.

Â

We zijn nu ruim een half jaar op deze manier aan het werk. Als gemeente zijn we erg tevreden over het beeld buiten. We concluderen dat het onderhoud van het openbaar groen, ten opzichte van voorgaande jaren behoorlijk verbetert is.

Dit leiden wij af aan het beeld van de groenvoorzieningen gedurende het eerste half jaar en de afname van klachten. Uiteraard blijven er een aantal probleemlocaties bestaan die nu onze bijzondere aandacht krijgen.

Â

Meldingen

Gedurende het groeiseizoen komen er dagelijks veel meldingen bij de gemeente binnen over de onderhoudstoestand van het openbaar groen. Deze meldingen probeert de gemeente zo snel en goed mogelijk af te handelen.

Het is altijd mogelijk dat groenstroken of vakken vergeten worden of dat een vak door de wijze van inrichting een rommelige aanblik heeft.

Als gemeente vragen wij de burgers vooraf goed in te schatten of een klacht/ melding wel terecht is.

Als een beplantingsvak duidelijk vergeten is of de verkeersveiligheid is in het geding doordat het uitzicht wordt belemmerd dan vragen wij u dit terstond te melden via het telefonisch informatiecentrum 0475-478478.

Lichte vervuiling kan altijd voorkomen, dat hoort bij het vastgestelde onderhoudsniveau, hiervoor vragen wij u dan ook vriendelijk voor enig begrip.

Â

Â

Bermen maaien in Echt-Susteren

Â

Uw gemeente start in week 42 met de uitvoering voor het maaien van de gemeentelijke bermen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door cultuurtechnisch bedrijf Henssen uit Schinnen.

Â

Deze maaibeurt bestaat uit het maaien van uitzichthoeken nabij wegkruisingen, het maaien van vlakke bermen, watergangen, picknickplaatsen, en het (deels) maaien van bermen. Hierbij houdt de aannemer uiteraard rekening met flora- en faunabeheer en veiligheid van weggebruikers.

De werkzaamheden zullen ongeveer vier weken duren.

Â

Meer informatie

Voor vragen met betrekking tot deze werkzaamheden kunt u zich wenden tot de afdeling Openbare Werken, telefoon 0475 478 478.

Â

Â

Â

Â

De gemeente plaatst bladkorven

Â

Om de overlast van bladeren van gemeentelijke bomen zoveel als mogelijk te beperken, veegt de gemeente regelmatig dit najaar de straten en plaatst de gemeente bladkorven.

Op basis van bestaande gegevens en nieuwe meldingen is een lijst samengesteld voor plaatsing van deze bladkorven. De gemeente plaatst op 73 locaties bladkorven in week 41. In week 50 worden ze weer verwijderd. Tussentijds zullen de bladkorven twee maal per week, afhankelijk van het aanbod bladeren, worden geleegd. Deze bladkorven zijn bestemd voor het inzamelen van herfstbladeren afkomstig van gemeentelijke bomen.

Â

Geen ander afval

De bladkorven zijn uitsluitend bestemd voor bladeren! Als het overige afval (zoals plastic, blik, huisvuil en dergelijke) dient u in uw eigen afvalcontainer te gooien. De gemeente heeft het afgelopen jaar veel klachten van burgers ontvangen over overvolle bladkorven door dumping van andersoortig afval zoals; plastic, grof tuinafval etc.

Wij doen daarom een dringend beroep op u om de bladkorven te gebruiken waarvoor deze bedoeld zijn. De komende tijd zullen we het aanbod van afval in de bladkorven in de gaten houden. Wanneer er andersoortig afval in de bak wordt aangetroffen, dan zal de bladkorf op deze locatie worden verwijderd!!! Wij vragen u nadrukkelijk om afval zoals plastic, blik, huisvuil en dergelijke in uw eigen afvalcontainer te deponeren.Â

Â

De locaties van de bladkorven

Echt Noord:

Olmstraat (2x), Cypresstraat, Beukstraat, Magnoliastraat, Ligusterstraat, Moerbeistraat, Wilgstraat en hoek Lariksstraat/Sleedoornstraat.

Echt Oost:

Narcissenstraat, hoek Seringenstraat-Tulpenstraat, Pr. Christinastraat en Herderstraat.

Echt Peij:

Kasteelweg, Clarastraat, Isabellastraat, Patriciushof, Dorpstraat (3x)

Echt Overig:

Nassauhof, Kerkveldsweg West, Gildelaan, Graaf (parkeerplaats), Bovenste Eind, Lammertiend, Heiweg (Berkelaar) en Dokter Poelsplein.

Echt Gebroek:

Ruytersweg (bij begraafplaats Annahof).

Echt Slek:

Hoogstraat, Marktsingel, grasveld Haverbeekstraat en grasveld Slekkerstraat.

Echt Hingen:

Kranenbroekweg, Hoogveldsweg, Op den Dijk en Echterstraat.

Susteren Heide:

Broekweg.

Koningsbosch:

Koningsplein bij school, Molenweg, Koestraat, Kapelaan Verdonschotstraat en Mauritshof.

Maria Hoop:

Vlaskuilseweg en Annendaalderweg nabij klooster.

Nieuwstadt:

Gouverneur Houbenstraat (2x), Elsenewal, Millenerpoort (gemeenschapshuis), Delweide en Markies de Schenkweg (2x) en Kruisweide (nabij auto Hensgens)

Roosteren:

Hoekstraat, Molenstraat (Kapel) en Steenakker.

Sint Joost:

St. Joosterbaan-Kantstraat (grasveld), Bosweg-Caulitenstraat (grasveld), Kievitstraat (P-plaats) en Hombergstraat-Bosstraat (grasveld).

Susteren:

Raadhuisplein, Nassaulaan, Brouwerstraat, Molenlaan-hoek Willibrorduslaan, Schrijnwerkerstraat, Onderkampstraat-hoek Dr. Mostartstraat, Reinoud van Gelderstraat (sporthal), Hoek Abdijlaan-Molenveldweg (speeltuintje), Pr. Clauslaan-hoek Julianalaan, Chris Plitscherlaan, en Landsheerlaan/Gulickspark.

Dieteren:

Paereplein

Â

Meer informatie

Voor vragen met betrekking tot de plaatsing van bladkorven kunt u zich wenden tot de afdeling Openbare Werken, telefoon 0475 478 478.