Gemeente Geertruidenberg


Bladkorven weer geplaatst

De herfst is weer begonnen .... de bladeren, die in de lente en zomer als grote luchtfilters fungeerden, vertonen nu prachtige herfstkleuren. Omdat de bladeren al beginnen te vallen, heeft de gemeente Geertruidenberg op diverse plaatsen in de gemeente bladkorven geplaatst.

Misschien ten overvloede: de bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad van bomen en struiken. Takken of ander afval mag niet in de korf worden gedeponeerd. Indien er ander afval wordt gedeponeerd in de bladkorven, dan worden ze daarna leeggemaakt en verwijderd van die betreffende locatie. Wij verzoeken u daarom vriendelijk de korven te gebruiken waarvoor ze zijn bedoeld. De bladkorven worden in principe elke donderdag leeggemaakt, mits deze voor meer dan de helft vol zijn. Mocht er, door een storm- of vorstperiode, ineens veel blad afvallen, dan wordt een extra inzamelronde ingelast.

De bladkorven zijn op vaste plaatsen in de kernen van de gemeente geplaatst en blijven daar tot half december 2009 staan. Uitgangspunten voor het plaatsen van een bladkorf zijn: - De aanwezigheid van grote bomen en openbaar groen in de omgeving; - Het aantal bomen in de omgeving; - De vervuiling, vernieling en het optimale gebruik in voorgaande jaren; - Er moet ruimte zijn om veilig en verantwoord een bladkorf te plaatsen; - het snel en efficiënt leeg maken van een bladkorf met een knijperkraan.

Op de volgende locaties zijn de bladkorven geplaatst:

Geertruidenberg; 19 stuks

Commandeurstraat, hoek Julianastraat-Zuidwal, hoek Zuidwal-Koestraat, Mauritsweg, Buitenvest, de Lanoystraat, Stadsweg, Karel V Laan, hoek van Arckelstraat-Gouverneurslaan, hoek Mr. Simon Buysstraat-Schoutenlaan, Schoutenlaan, Schoutenlaan , Haven, Van der Dussenstraat, Graaf Albrechtstraat, Buitenvest, Van der Waalstraat, Gasthuisstraat.

Raamsdonksveer; 16 stuks

Beethovenlaan, Wilhelminalaan, Mozartlaan, Bartoklaan, Vijfhoevenlaan, Kasteellaan, Willem Alexanderhof, Hertogshoef, Breetweerlaan, Rijvoortshoef en Groenstraat.

Raamsdonk; 8 stuks

Kerkplein, Raadhuisstraat-Heemraadsingel, het Brinske, Stationstraat-Parallelweg, Schepenenstraat-Schoutenstraat, Baljuwstraat-Heemraadsingel en Regenstraat-Vorsterstraat

Op verdere aanvragen voor het plaatsen van bladkorven van bewoners wordt, mede vanwege het beleid van de gemeente en het frequente en intensieve beheer, niet meer ingegaan. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeentewinkel via telefoonnummer 579 579.