Gemeente Geertruidenberg


Snoeiplan gemeente in uitvoering

Na een inventarisatie blijkt dat de gemeente Geertruidenberg ongeveer 11.000 bomen in eigendom heeft, wat vraagt om een planmatige aanpak voor het beheer en onderhoud van deze bomen. Alle bomen zijn in kaart gebracht en er is een snoeiplan opgesteld dat inmiddels in uitvoering is.

De bomen worden op een deskundige wijze gesnoeid door een zogeheten European Tree Worker met als doel een gezond en duurzaam bomenbestand te realiseren.

De snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd door Van Esch Groenvoorzieningen uit Berkel-Enschot. Tijdens de snoeiwerkzaamheden worden de bomen ook geïnspecteerd op veiligheid. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd

Fase 1 (inmiddels in uitvoering) - Raamsdonksveer ten westen van de lijn Doornboom/Breetweerlaan/Beatrixlaan en ten oosten van de Keizersdijk. - Raamsdonksveer in de prins Bernhardstraat, Wilhelminalaan en de (oude)Oosterhoutse weg. - Gehele kern Geertruidenberg .

Fase 2 (mei/juni 2010) - Raamsdonksveer zuid

Fase 3 ( mei/juni 2011) - Raamsdonksveer tussen Breetweerlaan en A27 - Raamsdonk en inclusief buitengebied.

In een snoeicyclus van drie jaar zullen alle bomen binnen de gemeente aan de beurt komen. Het snoeien van knot- en leibomen wordt in eigen beheer uitgevoerd door de buitendienst