Gemeente Geertruidenberg


Nieuwe steun voor Dongeburgh

Van het unieke, 950 nieuwbouwwoningen tellende Dongeburgh-project zijn al 505 woningen gerealiseerd. De kredietcrisis dreigde roet in het eten te gooien. Met provinciale steun kunnen nu toch 142 woningen in deelproject Rivierzicht-Zuid en 82 woningen in Rivierzicht-Noord worden gebouwd.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg heeft, na raadpleging van de gemeenteraadsfracties, besloten de afronding van de realisatie van deze deelgebieden te stimuleren. Daarover hebben de betrokken projectontwikkelaars, het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg en de provincie Noord-Brabant overeenstemming bereikt.

De ontwikkelaars van deze bouwplannen (Stichting WSG, Bouwfonds Ontwikkeling en Van Hemert Beheer) kunnen daarmee de resterende bouwplannen binnen Rivierzicht-Zuid en Rivierzicht-Noord afbouwen. Daarmee wordt ook in de -toekomstige- woningbehoefte van Brabant voorzien en wordt de bouwsector aan de slag gehouden. Bovendien wordt daarmee verder invulling gegeven aan het besluit van de gemeenteraad om prioriteit te geven aan de realisatie van het project Dongeburgh.