Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 08-10-2009

Aanhouding voor mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag een 13-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden omdat hij op de Brouwersgracht een aantal meisjes had mishandeld.

Rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat er nabij de passage op de Brouwersgracht een conflict was tussen een groep meisjes en een aantal jongens. Eén van de jongens had de meisjes aangevallen en drie van hen geschopt en aan de haren getrokken. De verdachte was daarna weggerend in de richting van het Schrijverspark. De agenten beschikten over een goed signalement en konden de jongen kort daarna aanhouden in de omgeving.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeersongeval met gewonde

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdagmiddag 7 oktober vond op de Hoofdstraat een aanrijding plaats tussen een autobus en een fietser. Laatstgenoemde, een 23-jarige inwoonster van Zeist, raakte hierbij gewond.

Rond 17.50 uur stak de vrouw de busbaan op de Hoofdstraat over in de richting van het station. Zij zag door de drukte van het verkeer de naderende autobus niet aankomen waarna een aanrijding tussen beide volgde. Het slachtoffer viel op de grond en kwam gedeeltelijk onder een auto terecht. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar werd vastgesteld dat zij een hersenschudding en schouderletsel had. Na behandeling mocht zij thuis herstellen.