Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 08-10-2009

Hoogbejaarde vrouw opgelicht

NIEUWEGEIN Een hoogbejaarde vrouw werd op woensdag 7 oktober opgelicht door een man die zogenaamd de meterstand op kwam nemen.

Rond 13.45 uur werd op de Ratelaar aangebeld bij een woning. De 89-jarige bewoonster deed open en zag dat er een man voor de deur stond. Hij vertelde van de elektriciteitsmaatschappij te zijn en de meterstand op te komen nemen. Zij liet hem binnen, hij bekeek de meter en zei vervolgens dat zij te veel had betaald en een geldbedrag terugkreeg. Hiervoor had hij echter wel haar pincode nodig, die zij op een apparaatje moest intikken.

Nadat de meteropnemer was vertrokken, ontdekte de bewoonster dat haar pinpas was gestolen. Zij belde direct een familielid om de pas te laten blokkeren. Toen bleek dat er al ruim duizend euro met de pas was opgenomen.

De verdachte was een lichtgetinte man van 20-30 jaar, ± 1.65 meter en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Ratelaar hebben gezien, of waar hij dezelfde oplichtingtruc ook heeft geprobeerd, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Toezicht Paardenmarkt

VIANEN Politiemensen van het wijkteam Vianen hielden woensdag 8 oktober toezicht tijdens de jaarlijkse Paardenmarkt. Het wijkteam kreeg hierbij ondersteuning van politiemensen uit het district Lekstroom en van de afdeling Levende Have (politie te paard en surveillancehonden).

Op het Zwanengat werden vier mannen(leeftijden 19, 21(2x) en 24 jaar) uit Vianen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie denkt dat de vier ook waren betrokken bij een eerdere vechtpartij voor een horecagelegenheid op de Voorstraat.

Voor het vechten in een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd een 38-jarige man uit Vianen aangehouden. Zijn verzet bij zijn aanhouding was zo hevig dat de man moest worden gepepperd. Hierna kon hij worden geboeid en werd overgebracht naar de politiecel.

Op de Voorstraat werden een 22-jarige man uit Vianen en een 32-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van geweldpleging. Ter voorkoming dat omstanders zich met de vechtersbazen gingen bemoeien, schermden hondengeleiders en politiemensen te paard de politiemensen die de aanhouding verrichten, af.

Op de Voorstraat werd een 29-jarige man uit Vianen aangehouden voor belediging. De man was hiervoor al gewaarschuwd. Toen hij nog geen vijf minuten later weer politiemensen beledigde, was de maat vol en werd hij vervolgens aangehouden.

Op de Voorstraat werd een 25-jarige man uit Vianen en een 30-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van bezit/gebruik van harddrugs. Er werd een ponypack met wit poeder aangetroffen en in beslag genomen.