Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 08-10-2009

Aanhouding voor mishandeling

BREUKELEN - De politie heeft dinsdag 6 oktober een 19-jarige man uit Nieuwersluis aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een mishandeling.

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober ontstond tussen een bezoekers van een horecagelegenheid onenigheid. Toen twee mannen van 22 jaar uit Breukelen later naar huis liepen werden zij achtervolgd door dezelfde personen waar zij eerder woorden mee hadden gehad. Op de Straatweg begon de groep op de twee mannen in te slaan waarbij een van hen een gebroken neus opliep. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. De 19-jarige man uit Nieuwersluis wordt verdacht bij deze mishandeling betrokken te zijn geweest en zit vast voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Automobilist rijdt in op automobilist

NIEUWERSLUIS Een automobilist ging er op woensdag 7 oktober na een aanrijding vandoor. Kort daarna reed hij in op een andere automobilist.

Rond 17.30 uur reed een 36-jarige automobilist uit Maarssen over de Rijksstraatweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Loenen aan de Vecht. Bij hem in de auto zaten zijn zoontjes van 2 en 4 jaar. Hij stopte voor de (smalle) brug in Nieuwersluis om drie tegemoetkomende autos door te laten, ondanks dat hij voorrang had. Vervolgens trok hij op, maar zag dat hem een auto met een behoorlijke snelheid tegemoet kwam en stopte zoveel mogelijk rechts. De auto passeerde hem, maar raakte zijn linkerbuitenspiegel, waardoor die werd vernield. De automobilist reed door.

De Maarssenaar keerde, reed achter de auto aan en seinde met zijn lichten om hem te laten stoppen voor het invullen van een schadeformulier. De automobilist stopte echter niet. Op de Straatweg in Breukelen haalde de Maarssenaar hem in en remde totdat beiden stilstonden. Hij stapte uit zijn auto en liep naar de automobilist toe. Die reed achteruit en vervolgens met piepende banden voorruit. De Maarssenaar was op de weg gaan staan, maar moest opzij springen om niet aangereden te worden.

Weer ging de Utrechter achter hem aan en belde 112, een getuige van het voorval deed hetzelfde. Ter hoogte van de Kerkbrink stopte de Maarssenaar naast de verdachte. Die stuurde daarop naar links, botste tegen de auto van de Maarssenaar en reed door. De verdachte zette zijn vlucht voort over de Straatweg richting Maarssen. Daar kwamen hen een politieauto met zwaailicht tegemoet. De verdachte, een 26-jarige Utrechter, stopte en werd aangehouden. De Maarssenaar deed aangifte van poging tot doodslag c.q. poging zware mishandeling en van doorrijden na een ongeval. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Hardleers

MAARSSEN Op woensdag 7 oktober maakte het feit dat haar vriendin was aangehouden voor winkeldiefstal kennelijk weinig indruk op een meisje. Zij ging vrolijk verder met haar activiteiten.

Rond 13.10 uur werd een 14-jarig meisje uit Maarssen op diefstal betrapt in een winkel op Bisonspoor. Zij had een nieuwe portemonnee gestolen, waardoor een beveiligingspoortje afging. Zij werd door een medewerker aangehouden. Het meisje was samen met een 15-jarige vriendin uit Maarssen, maar toen zij door een poortje liep ging er geen alarm af.

De politie kwam ter plaatse. De agenten namen de verdachte van de medewerker over. Vervolgens bleek dat het 15-jarige meisje vermoedelijk ook iets had gestolen. Zij was inmiddels naar een supermarkt op Bisonspoor gelopen. De agenten controleerden haar. Daarbij bleek dat zij niet alleen iets bij de eerste winkel had gestolen, maar inmiddels ook enkele levensmiddelen uit de supermarkt. Ook zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen beide meisjes is proces-verbaal opgemaakt.