Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-10-2009

Politie controleert op alcohol en drugsgebruik: drie aanhoudingen

BREDA: De politie van het team Breda Centrum heeft woensdagmiddag op diverse plekken in de binnenstad gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs, speciaal door minderjarigen. In totaal werden tussen 15.00 en 17.00 uur drie mensen aangehouden en vijf bekeuringen uitgeschreven.

In het Valkenberg en de Spoorwaai werden vier meerderjarigen bekeurd die drugs gebruikten in het openbaar. Ook werd een man op de bon geslingerd die bier dronk. In het Valkenberg werden twee minderjarigen en een 54-jarige Bredanaar aangehouden wegens drugsbezit. De Bredanaar wordt verdacht van dealen aan de jongeren; hij had enkele grammen hennep bij zich.

Verder is er gesurveilleerd achter het Bredase Museum, Nonnenveld, Stadserf, Merkxtuin, de wijk Gampel, Fellenoord en Schorsmolen. Ook is er in de spoorbuurt gecontroleerd op het gebruik van softdrugs. De politie is tevreden over de controle die vooral bedoeld is om de overlast van alcohol- en drugsgebruik in het centrum tegen te gaan. Bovendien heeft de controle een preventieve werking; de politie wil graag minderjarigen wijzen op de gevaren van alcohol- en drugsgebruik.

Bredanaar aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar is donderdagmorgen kort voor 01.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn 19-jarige vriendin belde de politie, nadat ze tijdens een ruzie een klap had gekregen van haar vriend. Dat gebeurde in zijn kamer in een pand in de wijk Haagpoort. Ze hield daar een dikke lip aan over. De Bredanaar is voor verder onderzoek naar het bureau gebracht.

Politie arresteert Bredanaar die met een sabel zwaait

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen kort na 03.00 uur een
35-jarige Bredanaar aangehouden wegens verboden wapenbezit. Dat gebeurde op de Duivelsbruglaan. De man was eerder buitengezet bij een café op de Ginnekenmarkt en wilde verhaal halen. Daarom kwam hij terug met een sabel. Agenten hebben de Bredanaar, die stevig onder invloed was van alcohol, meegenomen naar het bureau. De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan van vernieling van een telefoon en zijn blouse tijdens het buitenzetten van de verdachte.

Opel Vectra gestolen bij woninginbraak in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: Bij een inbraak in een woning aan het Vogelbos is woensdagavond een zwarte Opel Vectra Station gestolen. Een getuige zag dat twee onbekende mannen rond 21.00 uur een ruit aan de achterzijde van de woning forceerden. De bewoners waren niet thuis. De auto, met kenteken 71-NR-KJ, is internationaal gesignaleerd. De twee inbrekers hadden een blank uiterlijk, een kaal hoofd en reden in een oudere, donkere Mercedes. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-10-2009 10:49 | © Regio Midden en West Brabant |