Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 08-10-2009

Aanrijding met gewonde

BAARN Op woensdagmorgen 7 oktober vond op de Amsterdamsestraatweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietser. Laatstgenoemde, een 17-jarige Soester, liep licht beenletsel op.

De bestuurster van de personenauto, een 27-jarige inwoonster uit Lienden, sloeg bij een inrit op de Amsterdamsestraatweg rechtsaf maar zag daarbij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de Soester kwam te vallen. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan zijn beenletsel. Daarna kon hij naar huis.

Verdachte verzet zich tegen zijn aanhouding

BAARN De politie heeft woensdagmiddag met meerdere agenten en een diensthond een bewoner op de Bisschopswaai aangehouden die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding.

De agenten togen rond 13.30 uur naar zijn woning omdat tegen de man aangifte was gedaan ter zake bedreiging en mishandeling. De bewoner, een 45-jarige Baarnaar, wilde onder geen beding meewerken aan zijn aanhouding en schopte daarbij één van de agenten in het gezicht. In verband met de agressiviteit van de man werd besloten om een diensthond in te zetten. Nadat de verdachte ook nog getracht had de diensthondgeleider in het gezicht te schoppen werd de hond ingezet. Deze beet de Baarnaar meerdere keren in lichaam en ledematen maar hij bleef zich desondanks verzetten. Agenten kregen de man uiteindelijk op de grond waarna hij kon worden geboeid.

De verdachte is na behandeling in ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De agent heeft zich eveneens laten behandelen in het ziekenhuis waarbij bleek dat hij een gekneusde kaak had.