Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 08-10-2009

Ontvreemde auto aangetroffen

(zie persberichten Eemland zuid, 07-10-09 man raakt auto kwijt)

AMERSFOORT De dinsdag ontvreemde Audio S3, waarbij de eigenaar gewond raakte toen hij probeerde de diefstal te voorkomen, is woensdagmiddag aantroffen op de Ardennen in Utrecht.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat daar de mogelijk ontvreemde auto stond. Bij onderzoek bleek dit te kloppen. De auto is door een bergingsbedrijf opgehaald. De Forensische Opsporingdienst doet nader onderzoek. De recherche zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Lastige klant aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden in een horecagelegenheid op de Arnhemseweg.

Medewerkers van de horecagelegenheid kregen rond 14.30 uur onenigheid met de man omdat hij weigerde te betalen. Toen de agenten binnenkwamen en met de uitbater spraken wilde de Eindhovenaar zich met het gesprek bemoeien. Op verzoeken om even op zijn beurt te wachten reageerde de man recalcitrant waarna hij werd aangehouden. Hierbij verzette de verdachte zicht hevig waardoor hij met enig geweld moest worden geboeid. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau bedreigde hij de agenten.

De man is ingesloten.