Politie Groningen

Donderdag 8 oktober 2009

Provincie Groningen, 08-10-2009

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietsster en een snorfietser. Een onbekend gebleven snorfietser verleende dinsdagmiddag 6 oktober jl. omstreeks half 5 op het Hanzeplein geen voorrang aan een 24-jarige fietsster uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser ging er na de aanrijding vandoor. De fietsster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar hoefde niet te worden opgenomen. De snorfietser kwam vanuit de richting van de Zielstraweg en is na het ongeval weggereden in de richting van de Oostersingel en de Anthonie Deusinglaan. Het gaat om een zwarte snorfiets. De snorfietser betreft een getinte man met kort donker haar. Hij was gekleed in een blauwe overall. Een parkeercontroleur op een snorfiets heeft de man nog even kunnen volgen, maar wist de man te ontkomen. Mensen die informatie hebben over de identiteit van de snorfietser, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Zuidhorn: proces-verbaal voor man met nepwapen op zak

Tegen een 24-jarige inwoner van Zuidhorn wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij in het bezit was van een nepwapen. Zondagavond kregen agenten een melding van een verontruste bewoner. Hij zag dat er twee mannen op de Burgemeester Cleveringalaan liepen, terwijl zij een vuurwapen bij zich hadden. Agenten troffen de mannen aan en de 24-jarige bleek inderdaad een speelgoedwapen bij zich te hebben. Hierop werden beide mannen aangehouden. De andere verdachte, een 23-jarige inwoner van Zuidhorn, gaat vrijuit. De 24-jarige, die het wapen daadwerkelijk bij zich had, krijgt een proces-verbaal. Het wapen werd in beslag genomen. Wapenspecialisten van de politie onderzochten het wapen. Het bleek om een strafbaar wapen te gaan dat voor afdreiging geschikt is.

Marum: man aangehouden voor wapenbezit

Een 53-jarige man uit Marum is dinsdagmiddag bij zijn woning in Marum aangehouden voor overtreding van de wet Wapens en Munitie. De politie had het vermoeden dat de man in het bezit was van een vuurwapen. Een kijkje bij hem thuis leverde het wapen op. Ook werden ruim 60 patronen gevonden. De man werd aangehouden, terwijl het wapen en de patronen in beslag genomen werden. Na verhoor mocht de Marumer het bureau weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over vervolging van de man.

Groningen: buurman voorkomt fietsdiefstal

Een 29-jarige Groninger heeft woensdagmorgen in de Bergstraat voorkomen dat de fiets van zijn 26-jarige buurvrouw werd gestolen. Hij zag dat een onbekende man de fiets van zijn buurvrouw meenam. Vervolgens zag hij dat de dief de fiets openbrak. De man sprak de fietsdief aan en hij gaf aan dat hij de fiets wel even mee zou nemen. Hierop ging de verdachte er vandoor. De fiets ging retour naar de buurvrouw.

Groningen: vrachtwagen overbeladen

Een 64-jarige vrachtwagenchauffeur uit Parrega is woensdagochtend op het Hoendiep gecontroleerd. Bij weging bleek dat de
vrachtwagencombinatie 10% te zwaar beladen was. De combinatie woog 55.000 kilo, terwijl 50.000 slechts was toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige man stapt zelf in politieauto

Agenten hebben woensdagnacht op de Grote Markt een 22-jarige man uit Raalte aangehouden. De man was het niet eens met hoe agenten een zaak afhandelden. Hij bemoeide zich vervolgens met de zaak. De verdachte had alcohol gedronken, kon niet op zijn benen blijven staan en had bloeddoorlopen ogen. Hij kreeg van de agenten te horen dat hij zich niet met de zaak moest bemoeien, maar gaf hij aan die oproep geen gehoor. Hij bleef doorgaan en nadat hij gevorderd werd om weg te gaan, werd hij door een vriend weg geduwd. Agenten werden aangesproken door iemand anders en waren met die persoon in gesprek. Plotseling hoorden ze de deur van de politieauto dicht klappen. De lastige man was achter in de auto gaan zitten. Nu was de maat vol en hij werd aangehouden. Op weg naar het politiebureau bleef hij zich vervelend gedragen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en tegen de man uit Raalte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baflo: vrouw gewond naar ziekenhuis

Een 20-jarige automobiliste uit Baflo is woensdagmiddag op de Winsumerweg gewond geraakt. Toen agenten op het ongeval af reden, zagen ze de auto dwars op de weg staan. De vrouw verklaarde dat ze van de weg was geraakt, tegen een boom botste en vervolgens weer op de weg tot stilstand kwam. Ze werd met rug- en nekklachten per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: auto botst tegen fietsster

Een 36-jarige fietsster uit Groningen is woensdagavond op de Eikenlaan gewond geraakt, nadat ze was aangereden door een auto. De bestuurder van de auto, een 21-jarige Groningen, werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij te hard had gereden. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze in ieder geval een gebroken been heeft opgelopen. Eventueel verder letsel is bij de politie niet bekend. De verkeersongevallenanalysedienst deed sporenonderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over vervolging van Stadjer.

Hoogezand: man voor mishandeling aangehouden

De politie heeft woensdagavond op de Stationsweg in Hoogezand een 34-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor zware mishandeling. De Hoogezandster was een woning aan de Ter Laanstraat binnengestormd, omdat hij in onmin leeft met zijn ex-vriendin, een 25-jarige vrouw uit Hoogezand. De vrouw verbleef in de woning van een 28-jarige man. De verdachte wilde enkele spullen hebben die in de woning van de vrouw moesten liggen. Toen zij aangaf deze spullen niet te willen geven, werd de 25-jarige meegesleept naar de voordeur van het pand. Op dat moment bemoeide de bewoner zich met de twist. De 28-jarige moest dit bekopen met meerdere schoppen en klappen. Uiteindelijk verliet de verdachte de woning. De bewoner werd voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd letsel aan ribben en milt vastgesteld. De politie wist even later de verdachte op de Stationsweg op te sporen. Hij werd ingerekend en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling. De vrouw heeft aangifte gedaan. Door de medische toestand van de 28-jarige man wordt zijn aangifte op een later moment opgenomen.

Hoogezand: beginnende bestuurder aangehouden

De politie heeft woensdagnacht op de Meint Veningastraat in Hoogezand een 21-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Drent met hoge snelheid in een auto rijden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de beginnende bestuurder 0,45 promille alcohol in zijn bloed had. Ook werd vastgesteld dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd. Verder bleek dat hij nog drie bekeuringen moest betalen. Tenslotte onderzoekt de politie of de verdachte zonder toestemming in de auto heeft gereden. De auto was namelijk niet van hem. Het voertuig werd op het terrein van het politiebureau gestald. De eigenaar van de auto wordt gehoord. De Drent werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: ex-vriend na mishandeling vrouw aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag op het Goudenregenplein in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had zijn 23-jarige ex-vriendin in haar zaak op de Paterswoldseweg opgezocht. Daar kregen beiden onenigheid met elkaar. Hierop pakte de man zijn ex bij de keel en hij gaf haar een klap in het gezicht. Ook bedreigde hij de vrouw met diverse bewoordingen. Hierna liep de verdachte naar buiten. De vrouw was zo kwaad dat zij een honkbalknuppel pakte. De 18-jarige sloeg vervolgens haar ex tegen de benen. Hierop pakte de man de knuppel af en hij sloeg de vrouw met het voorwerp. Uiteindelijk kwam de moeder van de 18-jarige tussen beiden. De verdachte kon later worden aangehouden voor mishandeling. De vrouw liep door de klappen diverse kneuzingen op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: snelheidscontrole

De politie heeft woensdagmiddag- en avond op de Provincialeweg N366 in Stadskanaal een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 1763 gecontroleerde voertuigen reden drie automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur, terwijl op de N366 een snelheidslimiet geldt van 100 km/uur.

Groningen: negen bekeuringen bij controle

De politie heeft woensdagochtend op de Koeriersterweg in Groningen negen bekeuringen uitgedeeld. De controle werd gehouden, omdat sluipverkeer illegaal de busbaan op de Koeriersterweg gebruiken. De controle duurde driekwartier.