Politie Groningen

Mobiele telefoons politie aangesloten op Amber Alert

Provincie Groningen, 08-10-2009 o Alle 1900 mobiele diensttelefoons van Regiopolitie Groningen zijn aangesloten op Amber Alert, het landelijke waarschuwingssysteem voor urgente kindervermissingen of
-ontvoeringen.

Wanneer een Amber Alert wordt uitgegeven, ontvangen alle aangemelde politietelefoons een sms. Politiemensen beschikken hierdoor over dezelfde informatie als burgers die aangesloten zijn bij Amber Alert. Belangrijker is dat meteen honderden politiemedewerkers in de regio kunnen uitkijken naar het kind of de kidnappers. Op deze manier wordt de kans vergroot op een goede afloop. Juist in de eerste uren van vermissing is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen uitkijken naar het kind of de kidnappers.

Het landelijke waarschuwingssysteem Amber Alert is eind 2008 gelanceerd door de politie en softwarebedrijf Netpresenter. Amber Alertsworden alleen uitgestuurd als gevreesd wordt dat het leven of de gezondheid van het kind serieus gevaar loopt. Naar verwachting zal dit maximaal tien keer per jaar zijn. Naast sms worden de berichten ook verspreid via pc- en tv-schermen, websites, e-mail, rss-feed en msn-berichten, tv en radio.

Ongeveer de helft van de Nederlandse politiekorpsen is nu aangemeld bij Amber Alert.