Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 08-10-2009

Dronken automobilist rijdt tegen een paaltje

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van woensdag op
donderdag, omstreeks 03.30 uur op de oprit van een woning in de wijk Stokhasselt, een 23-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger wordt verdacht van rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding op de Korvelseweg. Hij blies 640 ugl.

De verdachte verklaarde voor het ongeval slechts één glaasje wijn gedronken te hebben. Bij thuiskomst had hij naar eigen zeggen door de stress in zes minuten tijd driekwart van een fles wijn en een blikje bier gedronken. De politie hecht weinig geloof aan dit verhaal en gaat er vanuit dat de automobilist onder invloed was toen hij de aanrijding veroorzaakte. . Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kreeg omstreeks 03.10 uur een melding van een aanrijding op de Korvelseweg. Daar was een auto tegen een paaltje reden. De bestuurder, die een wit petje droeg, was uitgestapt om te kijken naar de schade. De auto hing op het paaltje. Na een paar keer vooruit en weer achteruit te gaan lukte het de bestuurder zijn voertuig los te maken. De bestuurder stapte weer in en reed weg. Een alerte getuige noteerde het kenteken van de auto. Agenten zijn naar het adres gegaan en zagen op de inrit van deze woning een man staan die voldeed aan het signalement. Deze man is vervolgens aangehouden.

UDENHOUT: Een 27-jarige Tilburger is woensdagmiddag op de Kuil eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed op een
snorfiets, terwijl een van de banden lek was. Hij rook naar alcohol. Hij blies 485 ugl. Hij gaf toe dat hij 4 of 5 blikjes bier had gedronken.

Roemeense zakkenroller op heterdaad betrapt.

TILBURG: Een 26-jarige Roemeen is woensdagmorgen in een supermarkt op het Wagnerplein betrapt op diefstal. De man had uit een tas van een klant een portemonnee gestolen. Door gezamenlijke inzet van klanten en medewerkers van de winkel kon de man aangehouden worden. Daarna werd hij overgedragen aan de politie. Hij verklaarde dat hij pas twee dagen in Nederland was. Hij had bijna al zijn geld wat hij bij zich had, naar eigen zeggen 1500 euro vergokt. Hij was de supermarkt binnen gegaan om een flesje water te kopen. Hij zag een winkelwagen staan waarin een boodschappentas lag waarin een portefeuille zat. Hij pakte deze, maar werd direct door omstanders en winkelpersoneel tegen gehouden. Hij wierp de portefeuille snel in een schap met wasmiddelen. De politie maakt proces-verbaal op.

Voetjes in Tilburgse wijk de Reit

TILBURG: De politieheeft woensdagmiddag en avond een controle
uitgevoerd in het kader van het Donkere Dagen Offensief in de
Tilburgse wijk de Reit. Agenten trokken de buurt in om te controleren of woningen goed waren afgesloten en of er geen waardevolle goederen zichtbaar in de auto's lagen. De agenten waren redelijk tevreden. In 15 woningen en bij 8 auto's werden voetjes achtergelaten. daarop staat, deze afdruk had ook van een inbreker kunnen zijn. In deze gevallen was er dus volgens de agenten sprake van een verhoogd inbraakrisico, bijvoorbeeld omdat er klimmaterialen in de tuin staan, deuren van woningen, schuren of garages niet afgesloten zijn of omdat er ramen openstaan. Verder werden, wellicht mede door het slechte weer, weinig verdachte personen gesignaleerd.

Oisterwijk Veilig van start

OISTERWIJK: De politie van het team Tilburg-Oisterwijk is gisteren van start gegaan met roadblockacties in het kader van Oisterwijk Veilig. Met deze acties die in samenwerking met de Gemeente worden gehouden, wil het politieteam de burgers alert maken voor het risico van woninginbraken. Daarnaast geven de agenten daarmee het signaal af aan potentiële inbrekers dat ze extra waakzaam zijn.

Op diverse locaties in Moergestel en Oisterwijk zijn in totaal zo'n 300 automobilisten staande gehouden en het doel van het project "Oisterwijk Veilig" uitgelegd(preventie woninginbraken/ bewustwording risico op inbraak) Bij deze roadblocks was ook de gemeente met drie medewerkers aanwezig waaronder ook de burgemeester, dhr. Hans
Janssen. Tevens zijn door het team ook diverse verkeerscontroles uitgevoerd in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Moergestel. Hierbij werd ondersteund door medewerkers van de Belastingdienst.

Resultaten:


- 10 x voor gordel


- 10 x voor niet kunnen tonen rijbewijs


- 17 x voor overschrijding max. snelheid, waarvan 4 x overschrijding max. snelheid van 50 km per uur door bromfietsen en


1 bromfiets met hoogst gemeten snelheid van 96 km/u


- 1 x voor het rijden onder invloed door een snorfietsbestuurder

De Belastingdienst heeft geld geïnd alsmede 2 voertuigen laten takelen.

Bekeuringen voor gordels en rood licht tijdens verkeerscontroles

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag op de Ringbaan Oost en de Noordhoekring verkeerscontroles gehouden. Er werden 28 bekeuringen uitgeschreven. Verder werd een openstaand vonnis van 15,50 euro geïnd.

De resultaten
11x geen gordel, 9x rood licht, 3x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

1x niet handsfree bellen, 1x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs

1x APK verlopen, 1 x niet op 1e vordering tonen rijbewijs


1 x losbreekreminrichting niet deugdelijk bevestigd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-10-2009 11:21 | © Regio Midden en West Brabant |