Gemeente Zederik


Bloemenbon voor mantelzorgers Zederik

bos_bloemen.jpg

Veel mensen vinden het heel gewoon om te zorgen voor hun zieke partner, buurvrouw of familielid. Mensen die deze zorg op zich nemen worden ook wel mantelzorgers genoemd.
Achter veel cliënten staat een mantelzorger. Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor iemand. Zij doen dit kosteloos en zijn zich niet altijd even bewust van deze waardevolle rol.

Als blijk van waardering voor deze inzet biedt de gemeente Zederik haar mantelzorgers een bloemenbon aan.

MEE

Ook wil de gemeente Zederik graag dat mantelzorgers staan ingeschreven bij MEE. Het belang van deze inschrijving is dat u persoonlijk advies en ondersteuning kunt krijgen. Bovendien ontvangt u van MEE het Mantelzorgmagazine (met veel voor u relevante informatie, artikelen en adressen). Daarnaast biedt MEE vele diensten aan.

Aanmelden mantelzorgers
Heeft u of kent u een mantelzorger, vraag dan of u haar of hem mag aanmelden bij MEE. Uw mantelzorger kan iemand zijn uit de gemeente Zederik, maar ook van buiten de gemeente.
U kunt zich aanmelden bij Natascha Hessels of Anita Roozen, via 0900 202 06 72 (lokaal tarief). Of u stuurt een e-mail naar secretariaatav@meeav.nl. Vermeld hierin naam, adres en telefoonnummer van de mantelzorger en tevens voor wie hij of zij zorgt. Stuur de email vóór 15 oktober a.s. Wij zorgen er dan voor dat de mantelzorger een bloemenbon toegestuurd krijgt!

Bent u zelf mantelzorger maar staat u nog niet ingeschreven bij MEE, meldt u dan aan. U kunt zich aanmelden bij Natascha Hessels of Anita Roozen, via 0900 202 06 72 (lokaal tarief). Of u stuurt een e-mail naar secretariaatav@meeav.nl. Vermeld hierin naam, adres en telefoonnummer van de mantelzorger en tevens voor wie hij of zij zorgt. Stuur de email vóór 15 oktober a.s. U krijgt als blijk van waardering een bloemenbon toegestuurd!

Dag van de Mantelzorg
De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar op dinsdag 10 november gehouden. Op en rond deze dag organiseren meer dan 200 steunpunten mantelzorg en andere organisaties die mantelzorgers ondersteunen, door het hele land activiteiten. Speciaal voor mensen die langdurig en onbetaald voor een ander zorgen.

Dag in dag uit zorgen voor een ander is zwaar, soms té zwaar. Veel mantelzorgers hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan. Het blijkt lastig om ondersteuning te vragen van familieleden, organisaties, professionals of buren. Om zo met hen een netwerk rond degene die verzorgd wordt, te vormen en de last te verdelen. Daarom is Mantelzorg? Doe het samen! de slogan van deze Dag van de Mantelzorg.