Gemeente Haren

Jeugd Haren denkt mee over natuurlijke speelplaats

08/10/2009

De gemeente heeft de jeugd van Haren uitgenodigd om mee te denken over een natuurlijke speelplaats in het Hendrik de Vriesplantsoen.

Kinderen denken mee over natuurlijk spelen in de Raadzaal

Het Hendrik de Vriesplantsoen is een geschikte plek voor een natuurlijke speelplaats. Het is een groene plek waar al mooie grote bomen en struiken staan waar kinderen goed kunnen spelen. Maar zorgen de bomen en struiken er voldoende voor het gevoel van spelen in de natuur? Of ontbreekt er nog iets?

Om daar achter te komen heeft de gemeente kinderen uitgenodigd om met hun ouders op woensdag 7 oktober in de Raadzaal van het gemeentehuis mee te komen denken over hoe de plek voor het natuurlijk spelen eruit komt te zien.

Wethouder Theo Berends heeft een korte inleiding gegeven over natuurlijk spelen.Daarna was het de beurt aan de kinderen om hun ideeën aan de wethouder mee te geven. En die waren er genoeg! Van een surivivalbaan tot aan materialen om hutten te kunnen bouwen. De kinderen zijn ook nog met de wethouder een kijkje wezen nemen op de plek waar de natuurlijke speelplaats komt.

Kinderen denken mee over natuurlijk spelen in de Raadzaal2

De gemeente gaat alle ideeën goed bekijken en komt vervolgens met een grof plan hoe ze de speelplaats willen inrichten. De kinderen worden dan nog een keer uitgenodigd om de plannen te bekijken en mee te denken.