Gemeente Rotterdam

Woensdag 7 oktober is Rotterdam tweede geworden in de categorie Steden, in de groencompetitie van Stichting Entente Florale. Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit overhandigde de tweede prijs aan Lucas Bolsius, wethouder Buitenruimte.

Met een jurycijfer van een 8,4 viel Rotterdam net onder Vlaardingen, die met 8,6 won. De deelname aan de nationale groencompetitie is voor Rotterdam een goed ijkpunt om het groengehalte van Rotterdam te meten, maar zeker niet het eindpunt van de groenontwikkeling. In Rotterdam staat groen hoog op de agenda, aldus Bolsius. Het beleid voor de inrichting van de openbare ruimte draagt in belangrijke mate bij dat Rotterdam aantrekkelijk is om er te wonen, werken en recreëren. De bevindingen van de jury zal Rotterdam gebruiken om het groenbeleid verder te verbeteren en aan te scherpen.

Ook heeft Rotterdam een Certificaat 'Bijzondere Waardering' gekregen voor de ambities en het herontdekken van het groen om de stad leefbaar en vitaal te maken. De jury van Entente Florale vond Rotterdam voor een wereldhaven ontzettend groen én de bewoners worden in Rotterdam veel betrokken bij de buitenruimte.

Bron: Bestuursdienst, 08-10-2009