Warchild


Palestijnse en Israëlische jongeren maken gezamenlijke YouTube hit

8 oktober 2009 - Een ongewoon beeld in Tel Aviv: Palestijnse en Israëlische tieners, katholiek, moslim, joods, hebben zojuist twee weken samengewerkt aan een muzieknummer en bijbehorende videoclip. De 19 jongeren uit Bethlehem, Jaffa en Tel Aviv werkten als professionele producers, acteurs, tekstschrijvers en regisseurs samen om tot hun gemeenschappelijke boodschap te komen: "A Step for Peace", nu te zien op YouTube. Jongeren werken aan de montage van videoclip van "A Step for Peace"

Windows Magazine, partner van War Child in het Midden-Oosten, organiseerde de unieke activiteit, samen met de organisatie Point Blank, dat muziek en filmprojecten begeleidt. 11 dagen lang was het kantoor aan de Lilienblumstraat het creatieve middelpunt van heel veel muziek, spontane dansfeestjes, acteerrepetities en veel humus.

Een project dat als geen ander past binnen de doelstelling van Windows: het bevorderen van begrip en verzoening tussen de verschillende bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten. In verschillende groepsdiscussies bespraken de jongeren hun perspectief op het probleem in Israel en de bezette Palestijnse gebieden. Maar er was natuurlijk ook genoeg tijd en ruimte om elkaar te leren kennen en lol met elkaar te maken. Dat de 19 verschillende visies uiteindelijk vertaald konden worden in één liedje van een paar minuten, is dan ook een resultaat dat er zijn mag.