ABVAKABO FNV

CDA-jongeren gedupeerd door eigen actie

Twintig jongeren van het CDA claimden gisteren de "rommel" van de FNV op te ruimen na de 65-minutenactie op het Spuiplein in Den Haag. Volgens de CDA'ers zijn de jongeren de dupe als de AOW-leeftijd op 65 blijft. De enige gedupeerden tot nu toe zijn echter de jongeren zelf.

De FNV protesteert woensdag 7 oktober overal in het land 65 minuten lang tegen de verhoging van het voorgenomen kabinetsbesluit om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Het Spuiplein in Den Haag was één van de actielocaties.

De twintig "puinruimers" van het CDA waren 67 minuten in actie op dezelfde locatie. Ook zij deelden folders uit en waren goed herkenbaar. De CDA-jongeren hadden hun zaakjes echter niet goed geregeld. Ze waren vergeten om hun actie aan te zeggen en kregen daarvoor een bekeuring van de politie.

Eén van de aanwezige agenten op het Spuiplein vertelt dat ook burgemeester Van Aartsen van Den Haag de christelijke jongeren vanuit zijn kantoor in actie zag. Daarop is overleg geweest tussen de burgemeester, die de bevoegdheid heeft om een actie te verbieden, en de politie. Een verbod was niet nodig, want alle acties liepen inmiddels ten einde, maar een bekeuring kregen de jongeren wel. 08-10-2009