Gemeente Soest

.

Combinatiefunctionarissen aan de slag in Soest

08 oktober

Op korte termijn zullen in de gemeente Soest twee combinatiefunctionarissen aan de slag gaan. Dit in het kader van de rijksregeling Impuls Brede scholen, sport en cultuur waar combinatiefuncties onderdeel van uitmaken.

Met de inzet van de functionarissen wil de gemeente het bewegingsonderwijs versterken, komen tot een naschools sportaanbod en sportverenigingen versterken.

Combinatiefunctionarissen zijn de spinnen in het web als het gaat om het verbinden en laten samenwerken van verschillende partijen. Met het geld dat het rijk hiervoor beschikbaar stelt tezamen met het bedrag dat de gemeenteraad in een eerder stadium hiervoor beschikbaar heeft gesteld, is het mogelijk om twee combinatiefunctionarissen in te zetten tot eind 2011.

Op basis van een evaluatie zal dan besloten worden over een vervolginzet. De gemeente kiest voor een gebiedsgerichte aanpak. In de wijk Smitsveen en in Soesterberg zullen zij aan de slag gaan.

Voor Smitsveen is gekozen omdat uit cijfers blijkt dat de sportdeelname van kinderen in de wijk Smitsveen achterblijft bij het gemeentelijke gemiddelde. Daarnaast is gekozen voor Soesterberg omdat Soesterberg aan de vooravond staat van een doorontwikkeling van dit dorp. De voorziene groei van het dorp biedt kansen voor de lokale sport(verenigingen).

De combinatiefunctionarissen in Soest gaan op drie gebieden aan de slag. Zo gaan zij een rol spelen om het bewegingsonderwijs in de genoemde gebieden verder te versterken. Daarnaast gaan zij zich bezig houden met het ontwikkelen van een naschools sportaanbod in Smitsveen en Soesterberg en tenslotte gaan zij sportverenigingen ondersteunen.

Omdat veel kinderen uit Smitsveen sporten bij sport-verenigingen aan de Bosstraat is gekozen om deze sportverenigingen te ondersteunen. In Soesterberg komen alle sportverenigingen in aanmerking voor deze ondersteuning. Hier gaat de combinatie-functionaris aan de slag om sportverenigingen te helpen om goed voorbereid te zijn op de groei van het dorp en de aanwas van nieuwe leden.

Binnenkort zal een kwartiermaker de scholen en sportverenigingen in Smitsveen en Soesterberg benaderen om de specifieke wensen en knelpunten te inventariseren zodat de combinatiefunctionarissen hierna zo snel mogelijk aan de slag kunnen.