FloraHolland


Duurzame verpakking van graskarton

FLORAHOLLAND, 8 oktober 2009 (persbericht) - Steeds meer ondernemers onderscheiden zich door duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hiermee wordt geïnvesteerd in een beter milieu. Kwekerij Strijbisverbeek en leverancier SolidPack brengen samen met FloraHolland de eerste plantenverpakking gemaakt van graskarton op de markt. Graskarton is een geheel nieuwe ontwikkeling op het gebied van gerecycled en recyclebaar verpakkingsmateriaal. In Nederland is voldoende natuurgras beschikbaar. Dat gras, vooral afkomstig uit natuurgebieden, werd tot voor kort gecomposteerd of verwerkt tot veevoer. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sprak de wens uit natuurgras te verduurzamen en te gebruiken voor andere toepassingen. Solidpack, fabrikant van massief karton en massief kartonnen verpakkingen, is hierin geslaagd. De verpakkingsfabrikant ontwikkelde, in samenwerking met Natuurmonumenten, een duurzame verpakking gemaakt van natuurgras in combinatie met oud papier.

Duurzaam ondernemen
FloraHolland heeft in samenwerking met SolidPack de mogelijkheden van duurzaam veilingfust onderzocht. Ook bij Strijbisverbeek speelt duurzaam ondernemen een belangrijke rol. De kwekerij vermarkt duurzame producten, is Florimark Production gecertificeerd en is lid van Fair Flowers Fair Plants. Samen zijn FloraHolland, SolidPack en Strijbisverbeek er in geslaagd om een eerste serie `grasverpakkingen' in de sierteeltsector in de markt te zetten. D verpakking heeft het formaat van de Deense doos 17cm van FloraHolland (fustcode Fc344).

Te zien op Trade Fair en Horti Fair
Bezoekers van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer kunnen de nieuwe verpakking van 14 tot en met 16 oktober bekijken op het plein van Persoonlijke Verkoop. De duurzaamheidsroute op de HortiFair in Amsterdam voert bezoekers langs producent SolidPack, waar de nieuwste aanwinst prominent in de stand staat opgesteld.