MBO raad

Mbo-leraar van het jaar gekozen

07-10-2009 - Harm den Dekker (32) is tijdens de speciale tv-uitzending 'De Avond van het Onderrwijs' uitgeroepen tot mbo-docent van het jaar. Hij kreeg zijn prijs uit handen van minister Plasterk. Elk jaar kiezen het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet en primair onderwijs hun docent van het jaar. Voor de mbo-verkiezing bestaat de vakjury uit de Leraren van het Jaar 2008, de MBO Raad en vertegenwoordigers van de bonden, leerlingenorganisaties en het wetenschappelijk veld.

De Rooi Pannen
Den Dekker werkt als docent koken voor scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg. Behalve docent is hij ook mentor, houdt hij zich bezig met vak warenkennis, is hij lid van de sub-examencommissie en organiseert hij excursies voor de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw. Als Leraar van het Jaar is Den Dekker voor het studiejaar 2009-2010 ambassadeurs van het leraarschap.

Passie
De jury koos Den Dekker omdat hij wordt geroemd als gepassioneerde docent, zijn studenten een goede begeleiding biedt, zowel op school als tijdens stages en daarnaast duidelijk en strikt is. De jury vindt het leraar zijn meer dan een vak; docent hoort dicht bij zijn studenten te staan en dat doet Den Dekker. Of zoals hij het zelf zegt: "Alleen een goede kok kan een goede leraar zijn".

Selectie
Uit zo'n tweeduizend aanmeldingen is een voorselectie gemaakt van achttien leraren en leraressen. Hieruit zijn negen nominaties gekomen, drie voor het primair onderwijs, drie voor het voortgezet onderwijs en drie voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Lerarenkamer
De verkiezing van de Leraar van het Jaar werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Ter gelegenheid van dit lustrum hebben alle ex-Leraren van het Jaar de LerarenKamer opgericht. De LerarenKamer wil een open platform zijn en betrokken blijven bij de professionele ontwikkeling van de beroepsgroep.

Bron/Auteur: Webredactie