Watersportverbond - KNWV

Binnenkort weer opleidingen voor wedstrijdleiders

donderdag 8 oktober 2009

In het komende halfjaar wordt er weer gestart met een aantal
opleidingen waarmee u zich kan inzetten bij de organisatie van wedstrijden.

Wedstrijdleiders in actie tijdens het ONK Matchracen 2009 - wilt u zich ook inzetten voor wedstrijden? Volg dan nu de opleidingen! Zo is de Basismodule Wedstrijdorganisatie (BWO) vernieuwd, draait de Gevorderdenmoduul Wedstrijdorganisatie (GWO) volgens een geheel nieuw concept en kunnen gevorderde actieve wedstrijdleiders participeren aan het Race Management Practicum (RMP).

BWO
De BWO-module is bedoeld voor diegene die weinig tot geen ervaring heeft met het organiseren van zeilwedstrijden, maar die wel graag wil opdoen.

De module is zo gewijzigd ten opzichte van andere jaren dat de cursus gedurende één dag gevolgd kan worden. Na het volgen van deze cursus bent u goed inzetbaar als assistent van de wedstrijdorganisatie. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname: BWO nieuwe stijl.

De cursus wordt gegeven op zaterdag 19 december 2009 in het Huis van de Sport te Nieuwegein. De prijs bedraagt EUR 40,- voor leden en ⬠55,- voor niet-leden (inclusief lunch, excl. literatuur)

Heeft u interesse in BWO? Kijk dan
verder Watersportverbond.nl voor de inschrijfinformatie.

GWO
De Gevorderdenmoduul Wedstrijdorganisatie is bedoeld voor diegenen die als Gevorderd Wedstrijdcomitélid, Jurylid of Umpire willen
participeren bij wedstrijden. De GWO cursus draait dit jaar voor het eerst volgens een nieuw concept; na een eerste gezamenlijke dag volgen aparte modulen voor hen die Wedstrijdleider, Protestcomitélid en/of Umpire willen worden.

Tevens kan men op twee manieren instromen in de GWO cursus:

1. Na het slagen voor de BWO module of

2. Na het succesvol afleggen van de GWO instroomtest. Dit is een nieuwe optie voor hen die een eigen opleidingstraject hebben gevolgd en zo voldoende competenties en ervaring hebben opgebouwd om de BWO cursus over te kunnen slaan.

De cursus omvat drie dagen, waarvan twee vóór het zeilseizoen en één erna. Tevens is er een stageperiode, waarin men bij (een) zelf te bepalen wedstrijdcomité(s) in een aantal door de cursusleiding aan te geven functies, ervaring moet opdoen.

Heeft u interesse in GWO? Kijk op Watersportverbond.nl voor de cursusdata en het inschrijfformulier. Sluitingsdatum is 21 december 2009, max 30 deelnemers)

RMP
Actieve wedstrijdleiders met ervaring die een aanvraag willen indienen voor Nationale-erkenning als wedstrijdleider worden er hierbij op attent gemaakt dat het Race Management Practicum in Sneek wordt gehouden in het weekend van 24 en 25 april 2010.

Voor erkenning als Nationaal Wedstrijdleider (onder andere vereist voor het leiden van een Nederlands Kampioenschap) moet de cursus Wedstrijdcomitélid (GWO) zijn doorlopen en moet het Race Management Practicum (RMP) zijn voltooid. Het RMP is bedoeld als een laatste toetssteen voordat de aanvraag voor erkenning wordt ingediend.

Heeft u interesse in het Race Management Practicum? Kijk dan verder op Watersportverbond.nl voor de cursusdata en
het inschrijfformulier. Sluitingsdatum is 10 april 2010.