Gemeente Urk

Uitnodiging christelijke Kamerfracties

Burgemeester Jaap Kroon van gemeente Urk heeft op verzoek van de CDA-fractie Urk de Tweede Kamerfracties van CDA, ChristenUnie en SGP uitgenodigd voor een gesprek over de alcohol- en drugsproblematiek.

De directe aanleiding voor de uitnodiging is dat er regelmatig in de Tweede Kamer wordt gesproken over de rol van de burgemeester bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid in het uitgaansgebied en het feit dat de minister binnenkort komt met voorstellen tot wijziging van de Drank- en Horecawet. Hierdoor komen er meer bevoegdheden te liggen op het bordje van de gemeentelijke overheid.

Het lijkt burgemeester Jaap Kroon uitermate leerzaam om aan de hand van de lokale praktijk hierop in te gaan met Tweede Kamerfracties, allereerst met vertegenwoordigers van de christelijke fracties in de Tweede Kamer.

Volgens Kroon kan alleen in combinatie met een goed landelijk beleid op lokaal niveau gewerkt worden aan het terugdringen van de alcohol- en drugsproblematiek. Kroon ervaart de huidige mogelijkheden als volstrekt onvoldoende.