Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Informatiebijeenkomst spitsstroken A4 en A10

08-oktober-2009

Op de A4 en de A10 staan op werkdagen files in beide richtingen. De files worden veroorzaakt doordat de wegcapaciteit onvoldoende is. Dit probleem vormt de directe aanleiding voor het aanleggen van spitsstroken.

Informatiebijeenkomst MFC Binnenhof
Op dinsdag 6 oktober is er een informatiebijeenkomst georganiseerd in het Multi Functioneel Centrum (MFC) Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam.

Programma:

19.00 uur Informatiemarkt met deskundigen van Rijkswaterstaat en een notulist voor het verslagleggen van uw mondelinge zienswijze. 19.30 uur Presentatie met aansluitend gelegenheid voor vragen. Vervolg informatiemarkt met notulist.
21.30 uur Einde.

Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook vindt er een presentatie plaats over de plannen. U kunt tijdens de hele bijeenkomst uw mondelinge zienswijze geven op het ontwerpwegaanpassingsbesluit en MER bij een notulist.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier voor de bijhorende documenten.

Een spitsstrook is een vluchtstrook die op drukke tijden (met name in de spits) dienst doet als tijdelijke extra rijstrook. Zonder deze wegaanpassing zullen de files de komende jaren verder toenemen door de groei van het autoverkeer.

Het ontwerp-wegaanpassingsbesluit
Het ontwerp-wegaanpassingsbesluit gaat over het aanleggen van spitsstroken op de A4 (beide richtingen tussen Badhoevedorp en Nieuwe Meer) en de A10 (beide richtingen tussen Nieuwe Meer en Amstel). In het kader van het project worden pechhavens aangelegd en verkeersportalen aangepast.

Van 15 september tot en met 26 oktober 2009 ligt het ontwerpwegaanpassingsbesluit A4 BadhoevedorpNieuwe Meer en A10 Nieuwe MeerAmstel ter inzage op het stadsdeelkantoor Zuideramstel, President Kennedylaan 923.

Het ontwerp-wegaanpassingsbesluit bevat een beschrijving van het project en de gevolgen hiervan, en geografische kaarten van het project.