Gemeente Bodegraven

Leraren ontvingen pluim uit handen van

Dag van de Leraar (juiste versie).JPG

Op maandag 5 oktober was het de landelijke Dag van de Leraar 2009 met als thema: Allemaal anders, samen sterk! Op een bakfiets ging wethouder Hans Vroomen van onderwijs op de Dag van de Leraar langs alle scholen in Bodegraven om de leraren een pluim te geven als dank voor hun inzet bij de begeleiding en ontwikkeling van de leerlingen.

Het Antonius college, de Speel- en Werkhoeve en De Brug hadden alle leerlingen en leerkrachten bij elkaar geroepen. Onder luidt applaus van de kinderen ontvingen alle leerkrachten een pluim uit handen van wethouder Vroomen. Bij de andere scholen ging de wethouder langs alle klassen en gaf de blij verraste leraren een pluim. In verband met het drukke schema ontvingen de leraren van de Pax Christi school en de Prinses Beatrix school een pluim uit handen van een afgevaardigde van de gemeente.

Wethouder Hans Vroomen: "Leraren zijn ongelooflijk belangrijk bij de vorming en ontwikkeling van kinderen. Daarom is het belangrijk om hier even bij stil te staan op de Dag van de Leraar en de leerkrachten in het zonnetje te zetten. Een pluim laat zien dat je iemand waardeert en dat doe ik zeker. "

Om 16.30 uur was er ter afsluiting van de dag een feestelijke borrel georganiseerd in het gemeentehuis voor alle leerkrachten van Bodegraven. Wethouder Vroomen sprak nogmaals een dankwoord uit naar alle leraren.

De meeste scholen besteedden zelf ook aandacht aan de Dag van de Leraar.

De Nationale Onderwijs Week vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en het thema is dit jaar `School Dichtbij'. Elke leraar is uniek en heeft een eigen aanpak van leerlingen en leersituaties. De Dag van de Leraar is bedoeld als een feestdag voor alle 350.000 leraren in Nederland. Leraren proberen gezamenlijk elke dag weer kennis over te dragen en het beste uit een leerling te halen. Elke school kon meedoen aan de verkiezing Leraar van het Jaar 2009 waarbij onder andere de verschillende werkvormen van de leraar centraal staan en wat zijn of haar rol is in het team.